Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az új munkahely rá lát az...

Az új munkahely rá lát az eddigi munkahelyeimre és iskolai végzettségre?

Figyelt kérdés

Kicsit bajban vagyok mert nem találom a bizonyítványaimat, de felvettek az új munkahelyre. (Az iskolával azóta levelezek, elvileg hamarosan megvan a másolata a bizonyítványnak. )

Azt mondta a főnök nem baj, majd pótolom.

De ha rá ér, miért kérik egyáltalán? Vissza nézhető valahol, hol tanultam és dolgoztam?

#munkahely #NAV #bizonyítvány #HR #Rá lát a régi munkahelyre #Iskolaivégzettség
2023. szept. 22. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene bekérnie, ha rálátna egy nyilvántartásra. Azért mondták, hogy ráér, mert feltételezik hogy nem kamuztál be nem létező papírokat, őket a megléte érdekli.
2023. szept. 22. 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez minden intézményben be van jegyezve, rengeteg dokumentummal rendelkezik egy iskola, a munkahelyet azt nem tudom, hogy ott mi a helyzet.
2023. szept. 22. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Vinbed kell a "kiskönyvet", így tudják, hol dolgoztál.
2023. szept. 22. 19:57
 4/6 anonim ***** válasza:

"De ha rá ér, miért kérik egyáltalán?"

Mert ha azt állítod, hogy kőműves szakmád van, akkor nyugodtan kérheti a munkáltató, hogy igazold azt.

Azon kívül vannak még olyan munkakörök, aminek a betöltéséhez a végzettséget/képzettséget jogszabály írja elő, és ha azt nem tudsz igazolni, akkor valójában nem is tölhetnéd be az állást, vagy nem végezhetsz olyan jellegű munkát (hegesztőknél például).

2023. szept. 27. 05:33
 5/6 anonim ***** válasza:
... kéményt sem mindenki építhet, hiába van például kőműves bizonyítványa...
2023. szept. 27. 05:33
 6/6 anonim ***** válasza:

"Az új munkahely rá lát az eddigi munkahelyeimre és iskolai végzettségre?"

Ilyen jellegű nyilvános adatlekérési lehetősége nincs egyik munkáltatónak sem.

2023. szept. 27. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!