Dohányboltban a selejttel mit kezdenek?
Volt idő, amikor leltárellenőr voltam - a Harmónia Kereskedelmi Vállalatnál - és az volt a feladatom, hogy dohányboltokat, ajándékboltokat leltározzak.
Többféle leltár volt.
Éves elszámoltató.
Árváltozási.
Lecsapó.
Betöréses.
-Most többre nem emlékszem hirtelen, de nem is ez a lényeg!
Az árváltozási reklám értelemszerűen akkor volt, amikor tömegesen változtak meg cikkek árai és össze kellett vetni a már készletben szereplő árukat a már berendeltekkel, de be még nem érkezettekkel és ezek függvényében terhelték az üzletet, ment a további elszámoltatás az ezt követő leltár alkalmával.
A lecsapó leltár nem az volt, hogy bementem az üzletbe és nyakon vertem a trafikost, hanem akkor rendelt el az ellenőrzési csoport lecsapó leltárt, ha visszaélés jeleit észlelték valamelyik üzletben. Ekkor váratlanul kellett megjelenni, kitáblázni, zárni a boltot és se be se ki semmi és senki! Illetve, ha Wc-re vagy akárhova kellett mennie a trafikosnak, akkor kísértük egymást mindenhová és egyikünk sem lehetett egyedül az üzletben. A kitűzött célja a leltárnak egy olyan elszámoltatás volt, amikor nem mozoghatott árú, pénz, számla, ill. értékcikk!
A betöréses leltárakat értelemszerűen azután kellett elvégezni, miután feltörtek egy trafikot.
Az éves és a betöréses leltárak alkalmával lehetett selejtezni!
Erről is jegyzőkönyvet készítettünk és - hivatalosan - megsemmisítettük a selejtet.
"Dohányboltban a selejttel mit kezdenek?"
Kiszolgálják őket.... :D
"Dohányboltban a selejttel mit kezdenek?"
elbocsájtják őket
Az arvaltozastol mitol is valna selejtte az aru? Eladjak annyiert amennyi a zarjegyre van irva es kesz, torveny szerint nem is tehetnek maskepp. Ha selejt erkezik (azaz pl. elazott az aru, osszenyomodott, megtort), akkor visszakuldik a nagykereskedesbe mielott atvennek.
Ha abban remenykedsz hogy majd a helyi trafikostol megkapod ingyer' a "selejtet" vagy te magad "selejtezed le" az arudat hogy feketen eladd, el kell keseritselek: nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!