Hogyan vehetem fel az elhunyt folyószámlájáról a pénzt, ha én vagyok a kedvezményezett?
Amint megkapod az örökösödési határozatot, akkor bemész a bankba, és feloldják. Addig vársz szépen.
Számíts az eljárási és örökösödési illetékre.
Köszönöm.
A közjegyzőnél úgy fogalmazták meg, hogy ez nem hagyaték tárgya, mert van kedvezményezett megjelölve az elhunyt folyószámláján. Arról viszont nem kérdeztem, hogyan juthatok hozzá.
Ha Te vagy az egyedüli kedvezményezett akkor felkeresed a bankot ahol az elhunyt a folyószámláját kezelték.
Igazolod magadat és bemutatod a halotti anyakönyvi kivonatot. Mivel ilyen esetekben /van kedvezményezett/ nem kell megvárni a hagyatéki eljárás végét ill. a határozatot.
Szabadon rendelkezhetsz /vehetsz ki pénzt/ a számláról.
Az elhunyt folyószámláját megszüntetik, átutalhatják a te számládra az összeget, de készpénzben is felveheted az esetleges költségek levonása után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!