Először is avval kezdeném, hogy kocka vagyok. már 2-3 éve minden szabadidőm a számitogépre szánom. Csupán 13 éves vagyok, de ennek már drasztikus következményei vannak. A fejem tele van, nehezen tudok tanulni, nincsenek barátaim, sőt mitöbb, még sose volt barátnőm. Focizni, és más sportokat űzni sem tudok. Énekelni meg szintén nem. Régen mindig első tanuló voltam, és népdal vetélkedőn is másadik helyezést értem el. Kérlek segitsetek nekem, szeretném visszakapni a régi életem.(?)
2010. okt. 16. 17:20
1/7 anonim válasza:
Csodálatos, hogy még ezt a segítséget is a neten kéred. Amiatt meg ne aggódj, hogy 13 éves gyerek létedre még nem volt barátnőd, ugyanis még nem is kell. Ahhoz még kicsi vagy.
Viszont ezért nem lesz az én gyerekemnek számítógépe, mert ilyen nagy függőséget tud okozni.
Első lépésként azt mondom, állj fel a géptől, kapcsold ki, és sétálj egyet a városban/faluban. Így kezdődik ugyanis, mert amíg a gép előtt nyavalyogsz a gép miatt, addig nem történik semmi.
2010. okt. 16. 17:27
2/7 anonim válasza:
háát.. ha felismerted és leakarsz szokni az már jó.. :D kérd valakinek a segítségét, akiben megíbzol akár a szüleidét is.. és szerintem azzal kezd hogy apró dolgokat csinálsz a gépezésen kívül. ha van kutyád mondjuk kétnaponta menj el megsétáltatni, ezzel levegőzől is.. itt az ősz, gereblyézz leveleket. én utálok, gyűlölöm mikor kiküldenek, de mikor már csinálom tök felfrissülök.. ettől függetlenül mostis utálok nekikezdeni de aztán mindig jó vége van:D meg aztán fiú vagy nyugodtan kezd el gyúrni! egy egyszerű esti kocogás csodákat tehet, és egy izmosabb fiúnak nagyob a tekintélye a lányok körében és egy haveri társaságban (sajnos ma már ez így van..) és húzd ki a gépet naponta mondjuk 2 órára.. vagy amennyivel kezdeni akarod, aztán egyre több időre. apró praktikák ezek, de én ha feleszméltem, hogy kezdek valamire nagyon rákattanni én mindig ezeket csináltam
2010. okt. 16. 17:32
3/7 anonim válasza:
de figyeljmár legelső író... hol nyavajogjon? ha itt kap segítséget akkor mért ne itt kérdezzen? meg ne legyél ilyen bunkó mert lehet meggondolja magát (joggal.. :/) és nagyobb örömet lel abban ha egyedül van mint egy ilyen bunkókkal teli társadalomba
2010. okt. 16. 17:33
4/7 anonim válasza:
Igen, a sétát én is tudom javasolni. Ha elsőre túl unalmas, vigyél zenelejátszót. Vagy fogj egy labdát és játssz vele kint, egyáltalán nem ciki, néha én is kimegyek, hiába vagyok 10-el több, mint Te. XD Ráadásul a pályákon szoktak lenni mások is, akikkel esetleg lehet haverkodni.
Rajzolgatni is lehet, meg zenélni is. Nem kell "tudni", elég ha magadat elszórakoztatod ezekkel. A lényeg a változatosság, és hogy mást csinálj, mint eddig.
Esetleg fogj egy jó könyvet, és olvasgass.
A suliban meg kezdeményezz beszélgetést az osztálytársaiddal.
Sok sikert! :)
2010. okt. 16. 17:35
5/7 anonim válasza:
14-15 évesen én is "kocka" voltam, de azóta már nem :)
A lényeg hogy menny el a hozzád legközelebb álló emberrel bárhova. Pl.: mozi, séta, diszkó, vagy akármi, lényeg hogy ne otthon legyél!! Én is így kezdtem és ma már csak akkor gépezek ha nincs jobb dolgom :)
2010. okt. 16. 17:43
6/7 A kérdező kommentje:
Szivből köszönöm a segitségetek, örülök hogy vannak még megértő emberek is!
2010. okt. 16. 17:47
7/7 anonim válasza:
szerezz pár havert,az a legjobb ha velük hülyülsz az utcán :) .vagy hivj át vkit (aki szimpi pl osztárs) filmezni. én 13.l vok de még mindig tartok nagy szülinapi bulikat (ez mellékes ,csak egy példa) :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!