Tippek gimire?

Figyelt kérdés

2023. aug. 24. 15:47
 1/2 anonim válasza:
100%

Jegyzetelj, és ne hagyd hogy eltereljék az óráról az osztálytársaid vagy a padtársaid a figyelmed.

Mindennap egyszer nézd át az anyagot amit leírtál és szinte alig kell tanulnod a dogákra.

Nem kell izgulni, nem olyan nagy cucc mint aminek beállítják, de az biztos hogy új környezet lesz, az első fél év még az ismerkedéssel megy el, utána már mindenki megy az új barátaihoz. Ne vedd túl komolyan a közösségi életet, az iskolán kívül is van élet.

Legyél kedves a többiekkel, és ne káromkodj nagyon, mert felsőben már csak az káromkodik állandóan, aki alpári. Keress egy jó társaságot, akik nem azon vannak hogy másokat bántsanak.

Ha az egyik osztálytársad azt akarja hogy vegyél be drogot, cigit vagy piát, akkor jegyezd meg: a te döntésed mit csinálsz, nem mondhatja meg neked senki, menj el onnan, majd meglátják mennyire egészségtelen.

Én ezeket a tippeket tudom adni.

2023. aug. 24. 16:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az első 1-2 hónapban fog kiderülni, mennyire erős vagy gyenge általánosba jártál, és mennyire kaptál jószívűen osztogatott jobb jegyeket a valós tudásodhoz képest. Ne pánikolj be, ha eddig 4-5-ös tanulóként hirtelen 1-2 jegyet esik az átlagod, mert a megszokottnál nagyobb követelményű helyre kerülsz. Az első évben buknak ki és mennek át gyengébb iskolákba azok, akik rosszul mérték fel, hogy mire képesek, és nem tudták felvenni a tempót.

Ha jó tanuló voltál magadtól is (nem a puskákból vagy netről megoldott vagy másról lemásolt házi feladatból voltak jó jegyeid), odafigyelsz órán, érted is amiről szó van, akkor nem lesz gond. Az első évben ugyanaz tanuljátok, mint pár évvel korábban, csak sokkal részletesebben. Ha azokat az alapokat tudod, könnyű lesz belerázódni, mert csak az új infókat kell hozzáadni.

Ugyanezért fontos az első évben tényleg megtanulni a dolgokat, mert a többi évben ezekre még több dolog fog épülni (főleg mateknál), ahol már nem fogják újra leadni az anyagát, csak jelezni fogják hogy ezt tudnod kell alkalmazni, mert már tanultad. És ha először sem tanultad meg, akkor a rá épülőt még annyira sem fogod érteni.

Tipp: ne bántsátok egymást. Nem igaz, hogy neked 14 évesen már túl kell lenned a cigi-pia-buli-pasi-szex-drogok bármelyikén, és akkor leszel valaki, ha ezek pipálva vannak. Én azt sem értettem soha, hogy miért vannak a pénteki éjszakákban egyes diszkók tele 12-14 év körüliekkel, hogy anyu nyugodt szívvel engedi el ezeket, vagy a közösség nyomására könyörgi ki valaki, különben ciki lesz és kiközösítik.

2023. aug. 24. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!