Ha segélyt igényleg bekerülünk a család védelmi rendszerbe?
A párod jelentkezzen a helyi Kormányablak - Foglalkoztatási osztályán, és kapni fog álláskeresési segélyt. HA időközben találna munkát (mert úgy tudom, az álláskeresési csak 3 hónapig jár), akkor egy összegben megigényelheti a segélynek a 80 %-át egyben. DE ezt mind elmondják a Foglalkoztatási osztályon. Mielőbb menjen a párod, hogy lehetőleg ne legyen a folyamatos munkaviszonyában kimaradás!
Ebben az esetben - amit fent leírtam-, nem jönnek családvédelmisek.
Az nem derült ki, hogy fővárosiak vagytok-e, de itt Budapesten a csütörtők épp az a nap, amikor nincs Foglalkoztatási osztály, de lehetséges, hogy jelentkezési lapot akkor is adnak a portán. Mindenféle papírokat kell vinni, az előző munkahelyről, meg a szokásos igazolványokat, plusz a végzettséget igazoló bizonyítványokat is. Telefonon is biztos adnak felvilágosítást, sőt, tudtommal online is foglalható időpont - főleg ha van ügyfélkapu rendszeretek.
Önkormányzati segélyt is lehet igényelni, ha jól tudom, valami olyasmi a neve a nyomtatványnak, hogy krízishelyzeti ideiglenes segély - a helyi Családtámogatási irodától kérj felvilágosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!