Hi! 16 éves fiú vagyok, idősebbekhez szólna ez a kérdésem,nagyon érdekel hogy milyen volt a 90's évek,tini kora, tényleg sokkal jobb volt mint most? Sokszor úgy érzem hogy rossz generációba születtem,bulizni és ezekhez sohonlóhoz nincs kedvem,
Mindegyik időnek megvan a maga előnye/szépsége, hátránya.
Mai bulikba már én se mennék, csak ha én szervezem kisebb létszámmal.
Pia és drogok régen is voltak, de mára legtöbben csak ezek fogyasztása miatt mennek.
S ahogy írták, nem kötelező.
Keresni kell vagy kialakítani a magad számára élvezetes kikapcsolódást.
Mi pl grillezni, medencézni szeretünk és jókat beszélgetni.
De van, akivel csillagfotózni járunk, másikukkal együtt szobrászkodunk , harmadikkal bicó túrázok stb.
Fedezd fel a számodra kellemes időtöltést. ^^
30N
#13,igen,ezt írtam is ,biztos volt akkor is rossz dolgok,engem csak érdekelt milyen is volt az a generáció, szerelem,barát stb... szerintem ez a generáció üres.
Köszönöm mindenkinek,hogy ilyen kedvesen és értelmes választ kaptam.🙂🤝
A mobilteló és az internet előtt személyesen keresték fel egymást a barátok, ha beszélni akartak egymással. Ha nem volt otthon a másik, akkor felkereste később. Volt egy barátnőm, akiknél a lakásajtó mindig nyitva volt. Ha nem volt senki otthon, leültünk a szobájában, és megvártuk. Gyakran egész kis csapat gyűlt ott össze, mire a barátnőm hazajött. És dumáltunk, zenét hallgattunk, együtt voltunk. Ez volt a chatszoba :-)
Vagy jóidőben találkoztunk a téren, a parkban, elmentünk moziba, a lényeg az együttléten volt. Ma a neten vannak együtt a fiatalok. Én azt hittem, mikor bejött az internet, hogy ez közelebb hozza egymáshoz az embereket. De azt látom, hogy több a magányos fiatal, mint valaha. Igazából én a fiatal koromban nem is ismertem magányos fiatalt. Legalább egy barátja mindenkinek volt, akivel együtt lógott. Dehogy ültünk volna otthon egész nap vagy az iskola után, egyedül! Büntetés lett volna.
1973
A lakótelepen 4 háztömbben lakók egy suliba jártunk. Feljártunk egymáshoz. Szabadidőnkben együtt bandáztunk, fociztunk, pingpongoztunk, följártunk lemezt hallgatni egymáshoz. A klf korosztályok is haverkodtak egymással. Nyáron a lakótelepen kertészeti alkalmi munkát vállaltunk. A lenyírt füvet gereblyéztük, kosárba raktuk. Napi nyolc óra ökörködés volt, 80,-Ft-ot kaptunk. Hétvégén vagy 20-an, 3 sátorral mentünk Balatonalmádiba kempingezni. Egy 2 személyes sátorhely 20 Ft volt egy éjszakára. A kerítés mellé állítottuk fel. A 3 sátor/ 2 személy volt kifizetve. Éjjel, mikor visszatértünk a sörözésből, a többiek bemásztak a kerítésen, s ott akudtunk lapjával szorongva, meg hálózsákban a sátrak körül. Éjjel a Balatonban fürödtünk meg, szappannal. Megvolt a tisztálkodás.
Akkor szokás volt országosan, hogy hajnalban a zárt üzlet elé rakták a szállítók a láda zacskós tejet. Elcsentünk egyet-kettőt reggelire. A haver a grillesnél fomgozitt. Vettünk zsömléket 30 fillérért, kettévágtuk, ő meg belemártotta nekünk a lecsöpögő grill-szaftba. Az volt az ebédünk. Vasárnap este irány autóstoppal a főváros. Isteni volt! Akkor még biztonságos életforma volt a tiniknek, egyetemistáknak a stoppolás. Voltak, akik Prágáig, Warsóig stoppoltak.
Sokat kirándultunk, pl végug a Homdvilág árkon keresztül, gyalog Szentendréig. Imádtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!