Talált tárgyakról gyakran posztolnak képeket. Ez szerinted rendben van? Bárki jelentkezhet, hogy az övé.
"Jó lenne, ha átmenne a köztudatba, hogy talált tárgyat a jegyzőnél kell leadni." - Köszönjük 6-os! Pontosan ez az, ami hiányzik, mert a fiatalokhoz nem jutott el ez az információ, mint hozzám sem, pedig jártam általános iskolába, gimnáziumba is (mind a kettőt végig 8+5 év), és ennyi idő alatt ezt az alapvető ismeretet nem tudták átadni az állam vezetői a tanárok által. Ebből is látszik, hogy nem a való-életre készítenek fel az iskolában, holott nem ez lenne a feladatuk? Nem is a jelenlegi kormányt hibáztatom, majdnem minden kormány ilyen. Értem, hogy túl sok az információ az élethez, de azért valamelyik költő élete vagy verse helyett (amiből pontosan 0,00 hasznunk van felnőtt korban az emberek 99?%-ának) igazán taníthatnának valami értelmeset. - Na bocsánat, csak ki kellett adnom magamból.
Természetesen nincsen rendben. Ha van egy tárgya az embernek, akkor azt rendesen be is tudja azonosítani: hány centi, milyen alakú, milyen színű, milyen anyagból van stb., tehát valami ismertető jel (vagy jelek). De kép alapján majdnem minden ismertető jel látható.
Az esetek jó részében emlékszik az ember, hogy merre járt és mikor. Különösen, ha rövid távról (1-2 nap) van szó. Így kellőképpen be tudja azonosítani.
Nyilván kulcsból rengeteg van, így az egy másik kérdés.
Én egyszer találtam egy fogsort de senki nem jelentkezett érte.
Odaadtam a házban egy idős néninek ő használja, igaz kicsit hülyén néz ki vele de mivel nincs pénze csináltatni örült neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!