Svájcban élő Magyarok. Segítene valaki, hogy hogyan kezdjek neki?
-Albérlet árak és fizetés arányában melyik kantonban lehet a legtöbbet keresni/félretenni?
-Ebben a kantonban melyik munkaközvetítőt kellene megkeresnem, amelyik 100%-osan megbízható és segít mindenben? Szállásban is. Ahol legalább egy külön szobám van. Lehetőség szerint minél előbb szeretnék egy kis lakást is bérelni. Hosszú távra tervezek.
-Úgy hallottam, hogy a fizetést (kb) adómentesen adják. Mit kell magam után fizetni? Olyanokra gondolok, mint a betegbiztosítás, nyugdíjjárulék stb..
-Ezek mennyibe kerülnek?
-És mennyit lehet keresni halandó munkakörökben? Gyári vagy raktári meló, esetleg postai levél szortírozás vagy valami B kategóriás jogosítvánnyal végezhető munka.. stb.
Ez nagyon nagyon fontos nekem. Jelenleg Németországban dolgozom és a nyelvtudásom talán az A2 és B1 között lehet. Bár sosem teszteltem. Itt már szerintem el tudok intézni magamnak mindent.
Jelenleg futárként dolgozom, de ha van olyan lehetőség ahol (kevesebb címmel, hosszabb útvonalon) B kategóriával tudnék dolgozni vagy gyár, raktár stb., ahol kb ugyanannyit meg lehet keresni az is nagyon érdekelne.
Kb 18 éve dolgozom futárként úgyhogy van tapasztalatom, de nem szeretnék rabszolgahajcsár munkát. Sajnos vannak olyan cégek ahol kimaxolják a terrort és folyamatosan feszegetik a tűréshatárt. Ilyet nem szeretnék.
Előre is köszönöm a segítséget.
A legjobb fizetés elvileg Zürichben van, de ott a legdrágább a megélhetés is. Vannak munkakörök amit mindenhol jól megfizetnek, de azokat nem igazán, amiket te írtál. A legkevesebb adó Schwyz-ben van.
Munkaközvetítőket nem tudom, az én melómhoz nem kellenek. De sok jót nem hallottam egyikről sem.
C-Bewilligunggal adják a fizetést adómentesen, olyankor neked kell évente egyszer az egész adót meg járulékokat befizetni, adóbevallást írni stb. C-Bewilligungnak elég szigorú feltételei vannak, de ezzel kapcsolatban Google a barátod.
Ha nem akarsz rabszolgahajcsár munkát, akkor rossz országot néztél ki magadnak 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!