Főállás mellett ti hogy oldjátok meg, hogy interjúzni tudjatok új helyre?
Az interjúztató azonnal a kukába továbbítja a jelentkezésedet egy ilyen kérés után.
Nem tudom, milyen rabszolgatartónál dolgozol, nekem a 30 év munkaviszonyom alatt még nem volt olyan munkahelyem, ahol ne tudtam volna egy fél napot magánügyben távol lenni.
Ha többször kell hát többször kell.
Köszönöm Neked 3-as és Neked is 4-es.
De van itt olyan, aki szintén IT-s és meló mellett váltott munkahelyet úgy, hogy 1 napot sem tudott HO -ban dolgozni? Most ilyen személytől kérnék véleményt, köszönöm. Ha nincs ilyen, akkor ez van, de nekem ez lenne az igazán releváns. Az IT külön világ, nem úgy zajlik a felvételi, mint teszem azt egy könyvelő asszisztensnek (hanem eleve több körös és nehezebb, nem csettintésre megy, sajnos), meg sok cégnél hetek telhetnek el 1-1 kör között, és általában a legtöbb helyre többszörös túljelentkezés van..tehát még csak az sem igazán megoldás, hogy kiveszek 1 teljes hetet, mivel lehet, hogy csak 1-2 céggel tudok arra a hétre egyeztetni, de mindegyiknél a következő kör újabb hétre esne már..az az érzésem ez így nem járható út..aki rá akar cáfolni, tegye (pont erre várok), indokkal, és csak akkor, ha IT területen dolgozik, köszönöm.
7: "meg kell beszélned a főnököddel, hogy mikor és miért szeretnél elmenni" - magyarul felmondás, én is ezt írtam, hogy nem biztos, hogy van más megoldás. Egy felmondást pedig elég nehéz lesz eltitkolni :DD
"felesleges titkolózni, legalább így a munkáltató is tudja, hogy mire számítson" - súlyos tévedés, ezerféleképpen keresztbetehetnek pont azért, mert ezt elkotyogod..hisz eleve, ha olyan jó lenne a viszony és a körülmények a munkáltató és köztem, nem is valószínű, hogy fel akarnék mondani..a jó viszonynak része lenne az is számomra, hogy heti legalább 2 napot engedjen itthonról dolgozni, mert másképp az az érzésem, hogy nem bízik bennem, hiszen ugye programozni lehetne a Grönlandról is, nem kell ahhoz iroda. Szóval elég fura érveket írtál, már bocsi. Ráadásul a kérdésemre nem adtál választ, hiszen attól, hogy ha tudná is a főnököm, hogy másik helyet keresek, az interjúkat még mindig nem tudom megoldani, tekintve, hogy minden nap irodába kell menni..vagy azt gondoltad, ha tudja, mi a szitu, majd ott az irodából levezényelhetem az állásinterjúimat, mert annyira jófej lesz a boss?:D
Szerintem az IT világ nagyon szenved attól, hogy próbálják megtartani a dolgozóikat, de általában sikertelenül..nemcsak a HO miatt, hisz a legtöbb helyen ez már eleve megvan. A fizu az oka legtöbbször, mert cégváltással nagyobb bért lehet elérni, mint cégen belüli fizuemeléssel. Másrészt az ember egyszerűen ráunhat a melóhelyre 3-4 év alatt és egyszerűen új terepet akar, új kihívásokat, új arcokat..szerintem nincs ebben semmi rossz. Elvégre nem családot fogadok egy munkahellyel, teljesen felesleges azt a "nagyon szoros köteléket" akarni, mert egyszerűen nem működik. Ez már tudom más téma, csak kikívánkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!