Mi a véleményetek erről a ,,versről"?
Sziasztok. Érdekel az írás,a költészet,és én is próbálgatok ,,verseket" írni. Ezt a ,,verset" akkor írtam,amikor eléggé szomorú voltam. Elmondanátok,hogy mit gondoltok erről a ,,versemről?" Pozitív,és negatív véleményeket is szívesen meghallgatok,de azért káromkodás ne legyen 🥺
Köszi,ha elolvasod ❤️
Egy álarcot mutatok,egy álarcban élek
bátornak tűnök,pedig gyakran félek/
Rettegek,mit gondolnak rólam mások?
S ha gondjaimra nincsenek megoldások?/
Ijeszt a gondolat,hogy egyszer majd meghalok,
S addig üresen vesznek el a hónapok.../
Találok-e magamnak igazi párt,
aki egészen a lelkembe lát? /
Egyedül maradok,és magamban meghalok,
A hideg is kiráz,ha erre gondolok...
(2023.04.27.)
Bocs,de en igy gondolom
Ez nem is vers,csak leirod a szomorúságod
A ritmusa néhol megtörik, nem látok benne visszatérő szabályosságot sem a sorpárok szintjén, sem az az egész versre nézve. Szótagszám is folyton változik. Fejben egy kicsit nehéz így olvasni szerintem. Ha már nincs fixen üteme a versnek, akkor én ezt a sorvégi AABBCC... rímelést se feltétlen erőltetném, pláne nem folyamatos ragrímekkel. Annyiban praktikus, hogy látszik, hogy minden 2 sor egy összetartozó gondolat része, de ez talán rím nélkül is látszana.
Nekem kicsit egyszerű a vers, és a témái is kicsit elcsépeltel. Megfelelési kényszert, magány, elmúlás - ezekről nehéz 2020+N-ben bármi újat mondani akár 100 oldalon át is, nemhogy 1-2 verssoron keresztül. Választhatnál egy konkrét témát három általánosabb helyett.
A vers feloldása pedig valami olyasmi, hogy "Akkor ne gondolj rá baszki, problem solved".
Nekem is van hasonló "versem" mert szerintem ezeken a temákon mindenki elmélázik ( élet értelme,halál). Én asszem ezt 3 éve írtam. 20/L
Bár meghalnék egy napra
A sok fájdalom elhullana
Minden bűn és minden kár,
Többé nem számítana már.
S éreznék az értékét a léleknek
Röpke pillanatát az életnek
S értenék, hogy az csalfa álom
Mert nem marad más csak fájdalom.
Én mosolyognék rajtuk csendben,
Hogy nem kell magam elrejtenem
S szélként simítanám őket
Az örök kárhozatba vivőket.
Ha meghalnék egy pillanatra
Végre rátalálnék magamra
Nevetve kérdeném az Istent
Ez jelenetett nekem mindent?
1# köszönöm a véleményedet ❤️
2# neked is a szakszerű véleményedet❤️
3# ❤️❤️❤️😀
4# nekem tetszik a versed,teljesen tudok vele azonosulni 🥰 gratulálok 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!