Mire jó a gondnokság alá helyezés és hogyan működik?
Figyelt kérdés
2023. júl. 25. 20:34
1/5 anonim válasza:
Arra jó, hogy az illető ne legyen se ön-, se közveszélyes.
A hogyan működéséről még én is tettem fel kérdést itt, megtalálhatod a válaszokat rá, pszichiáter diagnózisa kell az illető állapotáról, ön- vagy közveszélyésségéről, amivel lehet menni a bíróságra végzésért asszem.
2/5 anonim válasza:
Pontosítva polgári pert kell indítani, melyet a gondnokság alá helyezendő személy ellen kell megindítani, és igazságügyi pszichiáter szakértő szakvéleménye alapján ítéletben dönt róla a bírósàg, mellyel szemben fellebbezésnek van helye, de a másodfokú bíróság ítélete jogerős.
Egy ügyvéd
3/5 anonim válasza:
Hogy mi...? Ha én pl. az édesapámat helyezném gondnokság alá, mert van már szintén alzheimeres diagnózisa pszichiátertől és egyedül él és félek, hogy magára gyújtja a házat, akkor be kell őt perelnem...???!!! Ezt eddig senki nem mondta nekem és fura is lenne... Vajon mennyire biztos ez, azzal együtt, hogy ügyvéd aláírású az előző hozzászóló?
4/5 anonim válasza:
Tessék, ha nekem nem hiszel, akkor itt a Tasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!