Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Általában le vagy fel pontozna...

Általában le vagy fel pontoznak titeket?

Figyelt kérdés

2023. júl. 24. 22:33
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Fel is le is, de jól állok idáig.
2023. júl. 24. 22:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Le, mert őszinte válaszokat írok, ami persze nem tetszik az embereknek, csak így nem értem, minek ez az oldal.
2023. júl. 24. 23:23
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Egyre gyakrabban le. Olyankor is, amikor teljesen korrekt választ adok. Meg azt is csípem, amikor ugyanazt írom,mint mindenki más, erre az enyém 0%, másoké 100 😆
2023. júl. 24. 23:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran én is úgy vagyok, mint a 2-es és 3-as, hogy rendszerint lepontoznak, mert nem tetszik a válaszom, holott helytálló választ adok. Tanulom, hogy milyen témát még csak véletlenül se említsek, hogy ne pontozzanak le. És természetesen igyekszem csak oda válaszolni, ahol úgy érzem, hogy a kérdező értékelni fogja. Már erősen igyekszem kerülni a konfrontálódásokat.

De azt is meg kell jegyezni, hogy rendszeresen a negatív történéseket jegyezzük meg, a pozitívaknak pedig csak a töredékét. Ez tény.

Az viszont majdnem mérvadó képet ad a le-, és felpontozás arányáról, hogy (esetemben) "Mások értékelése alapján 73%-ban hasznos válaszokat adsz.". És igen...lehet, hogy mondjuk 2-3 felhasználónak nem tetszik a válaszom, akik viszont csak 15 vagy 30%-osan tudnak pontozni, ezzel ellentétben egy 80-90%-os "kiegyenlíti". Most a pontos számokat nem tudom, a lényeget értsd. És ugyanez fordítva is meg szokott történni.

Álmélkodok olykor, hogy miért lettem lepontozva.

Az pedig, hogy ki milyen hasznos válaszokat ad mások értékelései alapján, jól látható a felhasználó neve mellett (esetemben "anonim"). Az 5 zöld pipa 80%-ot jelent és minden fél pipa 5%-ot.

(Azért szívesebben látnám magam néhány százalékban feljebb. De kezdetben többször is nem helytálló (azaz kontár) válaszokat adtam rangért való sietség miatt, vagy nem megfelelően reagáltam, vagy túlságosan is sokat konfrontálódtam. Azokat a negatív értékeléseket már nehéz kijavítani, csak hosszútávon lehet valamelyest kompenzálni. De ne itt tervezzem az életemet leélni...mentem is most miután ez tudatosult bennem.)

2023. júl. 25. 08:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom mihez viszonyítani. Nem adtad meg, hogy milyen pontszám tartományt tekintesz lepontozásnak, és milyet, felpontozásnak?
2023. júl. 25. 09:44
 6/10 anonim ***** válasza:

// ↪ 4/ válaszból: „Az 5 zöld pipa 80%-ot jelent és minden fél pipa 5%-ot.” (2023. júl. 25. 08:38)

Az 5 „zöld pipa” nem 80%-ot, hanem 91%-100% tartományt jelent.

És minden „fél pipa” nem 5%-ot, hanem 10%-os tartományt jelent.

Lásd: [link]

Pontosabban, a pipa sosem zöld. Szürke félkörben levő része világos szürke, zöld félkörben levő része fehér.

Ha a válaszadónak az adott kategóriában (Állatok, Emberek, Otthon stb.) van megállapított válaszadási százaléka, akkor mindig 5 teljes kör és 5 teljes pipa jelenik meg. Egy-egy félkör és a benne levő piparész színezése mutatja, hogy a válaszadónak abban a kategóriában melyik 10%-os tartományban van a válasz-százaléka (mások értékelése alapján). //

2023. júl. 25. 10:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm 6-os a kijavítást!

Ezek szerint kategóriánként változik (le is ellenőriztem)...Most már értem, ezért tévesztettem el.

2023. júl. 25. 12:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Le, mert trollnak hisz a sok hacker
2023. júl. 26. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy vagyok, mint 2-es. Lepontoznak, mert őszinte válaszokat adok. Nem értem minek használják ezt az oldalt, ha fáj nekik az igazság.

De nem is ez a legjobb, azt bírom, amikor egy szubjektív témát adnak meg és akkor pontozzák le az embert, amit szintén nem értek. Mindenkinek más a véleménye, de egyből bejelölik "nem hasznosnak", ha eltérő véleményt ad az illető, pluszban le is szólják, nem hogy tisztelnék a másik álláspontját.

Ezért se szoktam szubjektív témákban kommenteket lepontozni. Ha nem értek egyet, akkor meg szimplán nem pontozok.

2023. júl. 30. 12:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Mivel az oldal jelentős része tele van unatkozó trollokal igy a pontozás nem releváns.

Pl mondok egy példát valamelyik nap egy kérdésben fejtegették, hogy a magyarok lopják a videojátékokat és ezért ide nem hoznak be semmit.

Amúgy egyik állitás sem igaz.

Én ezt le is írtam, hogy miért és hogy én milliókat költöttem már el erre is.

Erre a reakció 3 0%-os értékelés.

Na bumm.

2023. nov. 3. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!