Hogy lehet a NAVnál vagy Köjálnál bejelentést tenni?
Van a szomszédunkban egy kocsma, akikkel már 2 éve a kerítésük miatt megy a vita, mert nem csinálnak normálist, szóltunk a jegyzőnek, kijött, de semmi nem változott.
Úgy gondoltuk, ha már ők ilyen "kedvesek" velünk, akkor mi is azok leszünk velük, és felnyomjuk őket a NAVnál meg a Köjálnál, hogy egy kicsit megszivassuk őket.
De mi alapján lehet kihívni őket rájuk?
Gondolom "csak úgy", indok nélkül nem mennek ki sehova ellenőrizni.
Egyes: köszönöm.
Kettes: tudtam, hogy megérkezik a becsület mintaképe is. 😃
Képzeld, a jegyző mondta személyesen, hogy az ő kerítésük és mivel vendéglátó egység, az ő dolga gondoskodni arról, hogy ne lássunk át hozzájuk, neki kellene normális kerítést csinálni, de sajnos még ő sem kötelezheti arra, hogy miből építse a kerítést.
De pavilont tudott építeni a drága kocsmáros, csak kerítésre nincs pénze...
Sajnos az ilyen szarháziakat védi a magyar törvény, semmi nem vonatkozik rájuk, azért tartunk itt, mert az emberek is beletörődnek mindenbe.
Hármas: igen, időközben kiderítettem, hogy az már ÁNTSZ. 🙂
De nehogy már mi csináljuk meg az ő kerítésüket, mikor nekünk amúgy sincs rá pénzünk, nekik meg bőven lenne!
"az ő dolga gondoskodni arról, hogy ne lássunk át hozzájuk,"
Van egy játszótér a közvetlen szomszédomban. Csináltak kerítést is. De mivel a játszótéren tartózkodók totálisan belátnak a privát területemre (napozni is szoktam ott), hát én a veszekedés helyett megoldottam úgy a dolgot, hogy gyékénnyel befedtem a kerítést a helyi építési szabályok tanulmányozása helyett.
Nálam ez ilyen egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!