Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vettem egy autót törzskönyv...

Vettem egy autót törzskönyv nélkül, vissza élhetnek vele?

Figyelt kérdés
Vettem egy autót 2 napja törzskönyv nélkül és az adásvételi szerződésbe bele foglaltuk, hogy a törzskönyv hiányából adódó problémákért a vevő nem vállal felelőséget. Az eladó azt mondta igényelt újat és postázni fogja amint meg jön. Bementem az okmányirodába, ahol mondták hogy tényleg meg van igényelve a törzskönyv az előző tulaj által. Viszont kicsit zavar a dolog. A kérdésem, hogy ezek alapján vissza tudnak ezzel élni vagy adódhat bármilyen probléma belőle?

2023. júl. 10. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lett volna szabad törzskönyv nélkül megvedd. Először a régi tulaj előkeríti a törzskönvet és utána adja el.
2023. júl. 10. 11:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem is erre irányult a kérdés, hanem hogy történhet-e visszaélés. Utólag mindenki okos és én is belátom hogy nem kellett volna.
2023. júl. 10. 12:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet bármi.
2023. júl. 10. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az adásvételi szerződés ténylegesen két valós és személyivel ellenőrzött tanú jelenlétében lett aláírva? A vételár utalva lett vagy ha készpénzben lett átadva akkor megcáfolhatatlan és letagadhatatlan módon?

Ha igen akkor én túlságosan nem aggódnék.

2023. júl. 10. 14:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Igen két valós tanú. Készpénzben lett átadva, amiről fénykép is készült (tudom ez furán hangzik). Elvileg az autó adásvételivel a törzskönyv hiányában is az én tulajdonomat képezi. Ez igaz, nem?

2023. júl. 10. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5: „Elvileg az autó adásvételivel a törzskönyv hiányában is az én tulajdonomat képezi.”

Igen, jóhogy. Az már nagyon krimi kategória lenne ha az eladó megtámadná a szerződést vagy letagadná a vételár átvételét (2 tanú és fotók mellett ez kb kizárható) és eladná egy cinkosának aki a törzskönyv birtokában gyorsan átiratná saját nevére az autót, amihez persze forgalmi is kellene, de azt tudna csináltatni, amíg hivatalosan ő a tulaj.

2023. júl. 10. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!