Hangfal/Hangláda/Hangszóró? Gyakorláshoz melyik kéne?
Figyelt kérdés
Énekelek, amihez alapvetően van valamim, de szörnyen rettegek a kontrolból visszajövő hangomtól, amit egyszerűen nem tudok megszokni, mivel nem lépek fel annyit. Emiatt tervezek beszerezni egy olcsókategóriás mikrofont, amit csak arra szánnék, hogy ezt megszokjam, nem lépnék fel vele. Egy komplett hangfalat a hordozhatósága miatt nem szívesen vennék, viszont azt tudom hogy valami hangos kéne, így a hangládáknál lyukadtam ki. Ezzel viszont egy a probléma, hogy ezeket általában gitárokhoz csinálják és nem tudom, hogy lehet-e erre használni, plusz azt se tudom, hogy egy üres 5 m3-as szóbában tudna e olyan hangot csinálni, hogy mint egy kontrolhoz hasonlóan visszahaljam magam. Erre mit ajánlotok, a nagyon maximum árkategória mikrofonra 10k az erősítőre 30k lenne. Ha valamit nem írtam le érthetően nyugodtan kérdezzetek rá... :3
Stúdiómonitort vegyél, abban úgy hallod magad amilyen a hangod, nem színezi, mint a hangszórók. Aztán hogy a közönség mit hall az úgyis a hangmérnökön múlik a fellépésen, azzal neked nem kell foglalkozni.
2023. júl. 4. 16:26
2/12 A kérdező kommentje:
Azok közül ebben az árkategóriában melyik egész jó?
2023. júl. 4. 20:33
3/12 A kérdező kommentje:
Emellett az fontos lenne, hogy a hangminőség ebben most nem fontos.
2023. júl. 4. 21:14
4/12 anonim válasza:
Akkor telefon, headset. Például egyenesen az appletől egy párezer forintos öreg earpods, ha van még nekik.
2023. júl. 4. 22:26
5/12 A kérdező kommentje:
Nem
2023. júl. 5. 19:39
6/12 anonim válasza:
Várjál már, te kontrollt akarsz gyakorláshoz, vagy felvételről hallgatnád vissza magad? Mit akarsz gitárládával ehhez? Leteszel egy pár korrekt kis fadobozos Geniust az asztalra, valami sokcsillagosra véleményezett, olcsó Superlux dinamikus (!) mikrofont választasz az öt négyzetméteres szobába, leraksz egy Focusrite kezdő szintű USB hangkártyát még, és mondjuk Reaper vagy Cakewalk by Bandlabs segítségével ráénekelsz zenékre laptopon vagy asztalin. Két erős mag és legalább 8G RAM jól fog jönni a manőverhez.
2023. júl. 5. 20:12
7/12 anonim válasza:
Jajó, sikerült dekódolni. Kontroll ládát zenész apró oldalakon nézegess, pl ménemszól.hu nagyon franya. Általában igen megbízhatók az arcok, nyilván akiről lerí, hogy simli van, azt jobb hagyni... Valami erősítő kell mögé, lehetőleg mikrofon előfokkal. Gerjedésgátlás kötelező, abban a kis szobában csak a te ordításod lesz hangosabb a folyamatos gerjedésnél, és a kontrollból még nem hallasz vissza semmit.
2023. júl. 5. 20:15
8/12 A kérdező kommentje:
Pontosan mivel lehet a gerjedést gátolni?
2023. júl. 6. 15:18
9/12 A kérdező kommentje:
és abból mi a legolcsóbb ami használható erre?
2023. júl. 6. 15:25
10/12 anonim válasza:
Zsebbenyúlós, de nélküle hiába hiperkardioid a mikrofon, a szoba küldi bele a közepeket rendesen, hacsak nincs undorítóan lecsillapítva. Behringer jó lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!