Hogyan tisztítsam meg az ezüst nyakláncom??
Figyelt kérdés
A strandon nem vettem le a nyakláncom, sajnos már nem olyan a színe, mintha kiszívta volna a klór:( nagyon fontos nekem ez a nyaklánc, hogyan tisztíthatnám meg?:(2023. júl. 2. 19:11
1/7 anonim válasza:
Egy ékszerész biztosan tud segíteni, például ultrahangos tisztítással. Egyébként nagymamám anno cigarettahamuval tisztította az ezüst ékszereit, és attól is szép tiszták, csillogóak lettek (persze leöblítette vízzel utána).
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Persze, ha nem sikerül itthon elviszem ékszerészhez, de előtte szeretném magam megpróbálni, hátha valamivel sikerrel járok:) a cigarettahamut lehet hogy kipróbálom:)
2023. júl. 2. 19:27
3/7 anonim válasza:
A cigarettahamus ötletemhez még hozzáfűznék annyit, hogy legalább 10 percig dörzsölgesd vele, valami puha anyaggal(pl szemüvegtörlő).
4/7 anonim válasza:
Én így tisztítottam meg a lányom sok-sok befeketedett fülbevalóit:
Utána mikroszálas kendővel szárazra lehet törölni.
Volt, amelyiket kétszer kellett betennem az oldatba.
Fogkrémmel-fogkefével is lehet, de az macerás számomra.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kipróbálom :)
2023. júl. 2. 19:56
6/7 anonim válasza:
A legegyszerűbb, és a leggyorsabb: egy üvegpohárba szódabikarbóna, és bele némi ecet. Felhabosodik gyorsan, szóval a legjobb a mosdóban, vagy a mosogatóban csinálni. Utána le kell öblíteni az ékszereket, mert az ecet, ha rajta marad, csípheti a bőrt. HA nem elég a tisztítás, lehet másodszorra is, de általában elég egy kezelés. Mindig így pucoltam az ezüst nyakláncaim.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, sikerült megtisztítani! :)
2023. júl. 4. 20:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!