Vakoknak milyen program lehetőségek vannak?
Figyelt kérdés
Édesanyám 15 éve vak. Szeretnénk valami családi programot szervezni Édesanyám, édesapám, párom kislányunk és én. Valami olyan programot amit mi is, a lányom is és anyukám is tud élvezni és ami nem a kirándulás vagy a fürdés.2023. júl. 2. 11:25
1/7 anonim válasza:
Elnézést, de ezt nem értem. 15 év alatt már ki kellett ismernetek, hogy milyen programokat élvez és miket nem. Ugyanis ez vakonként változó. Van amelyik élvezi a városnézést, de van amelyik nem. Van aki elmegy moziba, van aki nem. Annyira személyfüggő.
2/7 A kérdező kommentje:
Olyanra gondoltam amit kifejezetten vakoknak hoztak létre. Esetleg olyan múzeum vagy bármi amit kifejezetten vak emberek részére hoztak létre.
2023. júl. 2. 14:18
3/7 anonim válasza:
Pesten a vakok kertje. Nézz utána.
Vagy van a láthatatlan kiállítás. Ez egy jó kis "csapatépítő" lenne. Ti kipróbálhatnátok milyen is vakon, édesanyád pedig jól szórakozna rajtatok :)
Vagy keressetek narrált színházi előadást. Vagy az országos nagycirkusznak is szokott időnként ilyen előadása lenni.
Ezen az oldalon tervezik összegyűjteni a narrált műsorokat, programokat, előadásokat. Érdemes időnként felnézni.
4/7 anonim válasza:
Vagy esetleg egy másik ötlet: a nem vakok kötözzék be a szemüket, és próbáljanak megtalálni egy adott tárgyat a házban. Szórakoztató tud lenni.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon jó ötleteket kaptam.
2023. júl. 2. 22:28
6/7 anonim válasza:
De ti magatok is rendezhettek otthon egy bekötött szemes vacsorát. Ahol édesanyád a program vezetője, ő szolgál fel, ő segít nektek. Ehhez az kell, hogy mindenki megbízhatóan ne kukkoljon. Viszont édesanyádnak biztos egy élmény lenne, hogy végre annyi idő után ő segít nektek nem ti neki. Megterít, tálal...és ti már ebből nem látnátok semmit. Végre ő tudna nektek segíteni, hogy mit hol találtok. Akár az asztalon, akár a tányérotokon.
7/7 Tehetség másként válasza:
Közös játék, például szójátékok vagy akadálymentes társasjátékok, amiket el lehet készíteni otthon Braille-géppel, vagy meg lehet venni az MVGYOSZ segédeszközboltjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!