Letört fog? Kell tőle tartani?
Sziasztok!
3 évvel ezelőtt tömettem az egyik hátsó fogamat. Eléggé negatív tapasztalatokat éltem át, a bánásmódtól kezdve egészen a kezelésig.
2 hét után ki is esett a tömés. Viszont a negatív élményem miatt nem mertem vissza menni a fogorvoshoz. Ezért 3 éven keresztül így éltem együtt a fogammal.
Egészen 1 hónappal ezelőttig. Egy jól sikerült szalonna sütés után 1v1ben harcolt egymással a fogam és a kenyér, amiből előbbi került ki vesztesen. (Szépen ketté tört, a letört darab ki is esett) 1 héten keresztül bátorítottam magam, hogy felhivjam a fogorvost...De felhivtam, kaptam is időpontot (júni 27)
Jelenleg 2 hete fáj, nem csak a fog körüli íny, hanem azon az oldalon az egész állcsontom. Bedagadva nincs, viszont az adott helyen eléggé vörös az íny.
Szedek rá fájdalomcsillapítót, ami gyulladás csökkentő is egyben.
Olvastam hogy a gyulladt fog sok kellemetlen szövődményt okozhat, köztük a szepszist is. (Őszintén ettől félek a legjobban)
Tudom hogy mehettem volna már jóval hamarabb is, akkor most nem itt rinyálnék..
Attól még engem érdekelne, hogy járt e már így valaki? Húzta már eddig valaki a fog kezelést, húzást? Van még pár nap míg fogorvoshoz kerülök. Jó lenne megnyugtatnom magam addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!