Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hülye kérdés, de ti hogyan...

Hülye kérdés, de ti hogyan szoktatok hajat mosni?

Figyelt kérdés
Nemrég valahogyan szóba jött a hajmosás téma barátaimmal és sokkolva tapasztaltam, hogy vannak többen is akik csak egyszer szokták átmosni a hajukat hajmosás során. Én mindig úgy tudtam, hogy kétszer kell: 1x hogy a kosz nagy részét kiszedje, 2x hogy biztosan tiszta legyen. Valamelyik barátnőm azt mondta soha nem is gondolta, hogy valaki többször átmossa és hülyeség. Kipróbáltam, hogy csak egyszer mosom át, de még mindig koszosnak éreztem utána. Ti hogyan szoktátok és szerintetek mi a "normális"?

2023. jún. 8. 00:32
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Átmosás vízzel -> Sampon -> Sampon kiöblítése -> Balzsam -> Balzsam kiöblítése
2023. jún. 8. 00:48
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Rendesen bevizezem mindenhol, és általában egyszer mosom át (2 naponta)

Ha 3-4 napja nem mostam meg, vagy kerti munka / egyéb koszolós meló volt, akkor kétszer mosom át 2 másik samponnal (erre nem tudok magyarázatot adni, egyszerűen ilyenkor jobban esik 2 másféle sampon :D)

2023. jún. 8. 02:02
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Én is egyszer samponozom fel.
2023. jún. 8. 02:54
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Én is egyszer.
2023. jún. 8. 06:47
 5/8 anonim válasza:
Személy szerint nekem elég vékonyszálú, kevés hajam van, úgyhogy ebből kifolyólag elégnek érzem az egyszeri samponozást. :)
2023. jún. 8. 08:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Leborotválom a fejem, és simán leöblítem a zuhany alatt.
2023. jún. 8. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Ember hajától és körülményektől függ, hogy ki hogy mossa.

Nekem combközépig ér. Tesóm hajához képest 3x olyan dús, hajvizsgálatkor is kiderült egy tőből nem az átlag 2 szál nő, hanem több.

Könnyen befülled, nagyon meleg.

Azt tudd: az se jó, ha agyon van mosva. A hajnak van egy egészséges zsirosodása, ami óvja a hajat, de annak is vannak határai.

Pl hosszabb hajnál ezért javasolt a balzsam vagy hajolaj. Én az utóbbit jobban szeretem. Pár csepp elég, pedig babaként tudom tartani hajamat karomban.

Az ilyen kenceficéket a nyak vonalától érdemes kenni a hajra.

Fejemet előre lógatom, így tudom alaposabban bevizezni és átmosni a fejbőrt és hajat.

Ha simán ülve, hátra billentve próbálnám... El se éri a fejbőrömet a víz, mert a vastag rálapult haj felfogja.

Baba samponból tenyerem közepébe nyomok egy adagot, elosztlatom, még az ujjak közé is és beletúrva a hajba elosztlatom, rendesen 1x átmosom, hajvégekre csak a lejövő sampont húzom.

Leöblítem.

Szárításkor felezem a hajam jobb és bal oldalra és alulról felfele haladva apránként szárítom és fésülöm.

Hajkímélő.

Sok ember fejtetejétől cibálja a hajat... Amikor fodrász szalonba benézve láttam ezt... Homlokon csaptam magamat, hogy te jó ég.

Szárítás után pedig pár csepp hajolaj a hosszra, végekre.

Puhítja, selymessé teszi és jó az illata.

Persze meg kell tanulni megfelelően eloszlatni. Pici a kézbe jól elkenve ujjakon, ujjak közé és ujjakkal fésülve a hajat eloszlatni.

Ritka a dupla hajmosás, a 30 év alatt kb 6x kellett csak szükség esetén.

Mint mondtam: sűrű, meleg és simán bepállik, így be is tud gombásodni.

Ilyen esetben van, hogy sima samponos hajmosás, aztán gyógyszeres sampon, amit hagyni kell 10-15percig.

2023. jún. 8. 11:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Bevizezem

Sampon egyszer

Megegyszer sampon

Balzsam

Pakolás neha.

Amúgy mesterfodrasz szerint is érdemes kétszer samponozni pont azért amit írtál kérdező.

2023. jún. 8. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!