Újra érettségizzek?(légyszives segí.tsetek)
Elég csak pár tárgyat újra kezdeni. Félvállról vetted a vizsgákat ez a te hiád, senki másé.
Tanultam a hibáimból és megcsináltam mindent, egészen jól
Ha motoszkál benned az érzés, hogy jó lenne megismételni, akkor miért ne?
Ezek szerint jobban vonz a fogorvosi, mint a többi.
Ezekre a belső megérzésekre jobb hallgatni.
Sokáig nehezen ment nekem is ez a "bízz a megérzésedben" dolog, ám amint átadtam magam ennek, azóta sok minden könnyebb és előnyösebb.
Tudat alatt az agy feldolgoz infókat s ezek megérzések formájában jelen vannak.
Ha úgy érzed szusszanni akarsz 1 évet megteheted, de jobb lenne mielőbb túllenni rajta és elmerülni a szakma szépségeiben. Nemde?
Persze, tanulni sose késő.
Ismerek olyanokat, akik halasztottak évet (pl gyűjtöttek kesst a kihagyás alatt a sulira stb) vagy pl egyetemről egyetemre mentek, mert nem érezték magukénak. Egyikük se bánja,mert azzal foglalkoznak, amit szeretnek.
Ez pedig fontos, főleg ha karriert épít az ember.
Szép szakma a fogorvosi és kényelmesebb, ha magánba szeretnéd idővel csinálni. Igaz nem olcsó a start, de nem necc.
Fogdoki barátomtól pár alapanyagot, eszközt átvettem a szakmájából, mert adott ötleteim kivitelezésére praktikusabbak voltak.
Mondta, hogy kislányának is ezekből s ezekkel csinált ajándékot. :)
Ügyes és precíz személy. Még azt is szeretem nézni, ha az én fogamon dolgozik. Közben pedig mindig mondja mit miért és hogyan csinál, én pedig szeretem, érdeklődve hallgatom.
Szerintem is érettségizz újra.
Ha elvégzel egy másik szakot, de továbbra is a fogorvosi az álmod, sokkal nehezebb lesz megoldani, főleg az anyagiak miatt. Én is most érettségizek másodjára, szerintem érdemes.
#3: akkor a barátnőd csúszott egy évet, nem? :) Orvosin 14 államis félév van, a képzés pedig 12 félév, tehát egy "elpazarolt" félév miatt nem kellene fizetnie.
#3 vagyok. Nem csúszott, ezt Ő mondta, miután felvették, hogy emiatt majd fizetnie kell, azóta ez a téma nem is jött szóba. Lehet nem tudta, hogy ott 14 állami félév van. (én se tudtam eddig, köszi az infót.)
Egyébként anno én is szerettem volna orvosira menni, de megijesztett a kémia érettségi. A sors fintora hogy utána a bsc-m tele volt kémiás tárgyakkal...
Meg lehetne oldani, de miért kezdenél el egy másik szakot, ha aztán úgyis mást szeretnél? Csak fogynak az államis félévek. És az érettségikre is több időd lenne, ha hagynád az egyetemet még egy évig. :) Szerintem többre mész azzal, ha keresel egy részmunkaidős állást és tanulod a bioszt és kémiát.
De bárhogy döntesz, sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!