Vajon csalnak a lottó kenó puttó luxor stb... számsorsolásánál?
Még mindig nem. A lottó bizalmon alapuló játék, a szervezőnek akkor van bevétele ha az emberek játszanak, és akkor játszanak az emberek ha tiszta a játék. Nem éri meg csalni, mert akkor többet senki nem játszik és a rendszer összeomlik, és azért sem éri meg csalni, mert a nyeremények kifizetése mellett is hatalmas bevétele van a szervezőnek.
A játék szabályai tiszták, az esélyek matematikai alapon levezethetőek, és nem azért nincs gyakran telitalálat mert elcsalják, hanem mert olyan kicsi az esély rá.
"A nagy számok törvénye."
Annak aztán semmi köze a lottóhoz. Jár a keksz megint...
A saját véleményem is az, hogy csalást ugyan nem követnek el de a nyerési esély nagyon kicsi.
A sorsolásoknál minden héten újabb és újabb közjegyzők vannak akiket egy csalásnál mindig le kellene fizetni. Azon kívül pedig sokan dolgoznak és dolgoztak a szerencsejáték Zrt-nél évek alatt már valaki biztosan kikogyogott volna valamit.
És még valami, ha egyszer kiderülne, hogy csalnak soha nem lottóznának az emberek és vége lenne a milliárdos nyereségnek. Valószínűleg sokan beperelnék őket és a pénzüket visszakövetelnék.
Ha nem is csalnak (látványosan), de amióta digitalizálták a szelvényfeladást és a sorsolásokat, azóta nagyban nőtt a Zrt. esélye.
Az idősebb generáció tagja mindig mesélik hogy régebben nem volt olyan hogy akár 6-7 hónapig vagy még tovább gyűlik a nyeremény, mert jóval többször volt telitalálat, és adott alkalommal nem csak 1 mint mostanában, hanem akár 4-5-6 személy is egyszerre ért el telitalálatot.
Meg ez lehet csak az én rögeszmém, de mért ne lehetne, hogy gyűjtik a nyereményalapot mondjuk 1-2 milliárdig, aztán egyszer csak minő véletlen beírják hogy lett 1 telitalálat....de mivel itthon a lottónyertesek mindig inkognitóban maradnak, simán el tudom képzelni, hogy bekamuzzák azt az 1 nyertest, a pénzt visszaosztják egymás között és kezdődik előről minden.
Mi egyszerű emberek meg elhisszük hogy na megint nyert valaki, megint nem én...sebaj, játszunk tovább..... Én simán kinézem belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!