Mit jelent ez a mondat?
Úgy helyes a mondat: "Nekem ezzel SEMMI bajom." Aki a "semmi" helyett "senki"-t használ, az sem fogalmaz rendesen.
DE egyébként jól érzed. Neki nincs azzal a valamivel baja, másnak viszont lehet, hiszen az csak egy vélemény, az önmaga véleménye. Mások nevében nem beszélhet.
Nem muszáj arra következtetned.
Neki nincs baja azzal, hogy gyereked van, másnak lehet, de az meg ne érdekeljen. Ne akarj mindenkinek megfelelni. Csak mondom. :)
Ezt a mondatot csak példának írtam 🙂Tehát,hogy ha a mondat elején van a "nekem" szó,az nem egyenes utalás arra,hogy másnak pl.mindenképp gond?Vagyis nincs különbség a 2 között?:
1.Nekem semmi bajom ezzel
2.Semmi bajom ezzel.
Köszönöm.
"Vagyis nincs különbség a 2 között?"
Nincs.
Hangsulytol fuggoen lehet kulonbseg.
_Nekem_ ezzel semmi bajom = masnak meg lehet vele problemaja, ez csak az en velemenyem.
Nekem ezzel _semmi_ bajom = tenyleg nem erdekel az adott dolog, nem tartom fontosnak.
Megprobalom egy peldaval megvilagitani:
- Meleg vagyok.
- _Nekem_ ezzel semmi bajom, de ne nagyon hangoztasd mert van egy par homofob a csoportban.
- Meleg vagyok.
- Nekem ezzel _semmi_ bajom, munkatarsak vagyunk, hogy kivel elsz az a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!