Irányítószámot írtam, de települést nem. (?)
Elég nagy eséllyel sikeresen kézbesíthető. Az első amit néznek az irányítószám, akkor már az ahhoz tartozó település helyi postája kapja, onnan a név-házszám egyezéssel már átadható.
Az nagyobb probléma lenne, ha egymásnak ellentmondó adatokat írsz be, és nem egyértelmű melyik az elírás (pl. 4069 és 4096 is létezik, és az egyik irányítószáma mellé a másik települést adod meg).
Az irányítószám szerint tudják melyik körzetbe kell vinni, csak ha ott két azonos utca is van, akkor okozhat fejtörést. De tudni fogják, mert a postások a névből ismerik, hogy oda tartozik-e vagy sem. :) Így néz ki a magyar irányítószámok térképe, de ez csak az első két számot mutatja. A továbbiak meg tovább pontosítanak.
Szerintem megoldják. A nehézsége az, hogy például a fenti térképen láthatod, hogy az ország bal felső csücskében, a 92-- kezdetű irányítószám egy területet fed le, amin belül van Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom is, és mindkét telpülésen van Ady Endre utca. :) Nem tudom, hogy van-e azons irányítószámon belül két egyforma nevű utca, de gondolom, hogy többnyire nincs. Szóval például e két településen van Ady Endre utca, de más a két település irányítószáma, tehát jó helyre fog menni.
Mosonmagyaróvár irányítószáma 9200
Hegyeshalom irányítószáma 9222
( [link] )
( [link] ok_Magyarországon )
( [link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!