Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ki a leghíresebb magyar?

Ki a leghíresebb magyar?

Figyelt kérdés
Egy baráti társasággal indult ez a téma tegnap és kíváncsi lennék a közvéleményre. Mi kettő külön kategória mellett döntöttünk, Az egyik a aki híres és tudhatják róla, hogy magyar. A másik pedig híres azonban nem feltétlen tudják róla, hogy magyar/vagy nem teljesen magyar.

2023. ápr. 10. 14:23
1 2
 11/15 TappancsMancs ***** válasza:

Ügyes, hogy így kettéosztottátok. :) Nehéz lenne megtippelni, hogy ki lehet a legismertebb.

Bartók Béla, Kodály Zoltán, Erkel Ferenc és Liszt Ferenc biztosan ismert. Rubik Ernőről én is gyanítom, hogy a kocka nevében talán nem biztos, hogy tudják, hogy egy ember neve, de részben azért név szerint is ismerik. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezője is szinte biztosan ismert a mai egészséges étkezés népszerűsége miatt.

A származás szerint már lehet egy két olyan, akit tényleg legalább névről ismernek, csak nem tudják, hogy magyar származású vagy félig magyar.

Pulitzer József mint az amerikai újságírói Pulitzer-díj alapítója.

Harry Houdini a bűvész, szinte biztosan ismerik az ő nevét is világszerte is, de inkább talán csak mint hires bűvészt. Puskás Ferencet is meglepően mennyire ismerik világszerte. Calvin Klein divattervező, nyilván ismertik a nevét. Bíró Lászlót szerintem ismerik a golyóstoll feltalálójaként cikkekből. Irinyi János gyufa, biztosan tanulták, Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina is a sport miatt ott vannak nagyon. Nicolas Sarkozy Franciaország volt elnöke.

Bár nem cseng jól a neve, de említhető Soros György is és sajnos nem lehetünk büszkék Teller Edére sem az atombomba kutatások miatti részvétele miatt, de őket is nyilván ismerik.

De hogy melyik a LEGismertebb egyetlen személy az nem is eldönthető, inkább tippelés lenne belőle. És sokan amúgy is említenének kettőt-hármat is, vagy többet.

...

Aki meg nem követi a politikát az szerintem nem fogja névről ismerni, hogy Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor, pont úgy mint Belgium miniszterelnökét sem és Dániáét vagy sem.

Az "Erzsébet királyné (Sisi)" is igencsak megtévesztő szóhasználat, de nem meglepő, hogy magyarként említed. Viszont egyáltalán nem volt magyar származású királynő, hanem német volt. Münchenben született, a német Wittelsbach-ház gyermekeként és születési neve: Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach.

2023. ápr. 11. 14:59
 12/15 TappancsMancs ***** válasza:
Egyébként ha végképp le kellene szűkíteni egy szermélyre az valószínűleg Calvin Klein lenne. Mondjuk egy tinitől kérdeznénk meg akkor Calvin Kleint tudná, hogy az egy divat márka és akár az összes többiről fogalma sem volna. Talán egy francia tini még hozzátenné Nicolas Sarkozy nevét, de csak mert maga is francia és csak mert a mostani elnök, Macron előtt volt kettővel. :) De ez a legszűkebb ismeret lenne és szerintem egy nemzetközi felmérésen meglepődnénk pozitív értelemben.
2023. ápr. 11. 15:24
 13/15 anonim ***** válasza:
#12 az volt a lényeg, hogy tudják róla, hogy magyar
2023. ápr. 11. 16:09
 14/15 TappancsMancs ***** válasza:
Nem csak az. Ott a kiírás...
2023. ápr. 11. 17:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Én sok helyen jártam már, és lehet még fogsz lepődni, de az én környezetemben a legtöbben arra, hogy magyar vagyok, rávágták: Szabó Magda!

Igaz, műveltebb, olvasottabb az ismeretségi köröm, már a munkám miatt is.

Az "Az ajtó" című művét nagyon sok nyelvre fordították, a New York Times azt hiszem 2015ben az egyik legjelentősebb regénynek is választotta.

2023. aug. 28. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!