Miért lesz valaki mérges azon, ha valaki kijelenti hogy nem akar gyereket?
Azt figyeltem meg, ha valaki kijelenti hogy nem akar gyereket, olyan jellegű kritika éri, mintha valakit megbántott/megsértett volna.
A reakciót ilyesmire nem tudom értelmezni hogy az ilyen kijelentést miért találja bárki is felháborítónak?
Nem kell - (ex)politikusainkat kivéve - senkinek sem aggódnia azon, hogy megéli a nyugdíjat, - éppen ezért teljesen felesleges ez a műsor!
Az (ex)politikusoknak eddig azért nincs aggodalomra okuk, mert bár az élet alól felmentve reális esélyük van a nyugdíj, - nem a nyugdíjas kor (!) - megélésére, 10 életre bebiztosították magukat, amikor ott voltak az ország fazekának közelében.
A földi halandók esetében pedig egyértelmű a képlet:
Fizess egy életen át és meg ne éld!
Teljes mértékben igazat adok annak, aki azt mondja erre, hogy lószerszám a seggébe annak, aki ezt az egészet kitalálta és helyesnek véli!
Hülye lennék olyan emberek egyre jobb létét támogatni bármilyen szinten is, akiknek a szemében csak egy fejős rabszolga vagyok!
Oldják meg maguknak a jólétet, ahogyan tudják, de hogy én kivonom magam ebből a lehetséges legnagyobb mértékben, abban biztos lehet mindenki!
És még valami!
Aki semmibe veszi a gyermek nevelését nem vállalók létét, tevékenységét, az legyen olyan korrekt, álljon ki a gátra és utalja vissza a senkik által termelt befizetéseket a senkiknek, - hiszek ők semmit nem tesznek a társadalmi jóléthez (szerintük)!
"az ő gyerekének a munkája is kéne ahhoz, hogy neked nyugdíjad és ellátásod legyen."
Ezzel az érvvel csak az a gáz, hogy azok is fújjognak, akiknek a gyereke külföldön dolgozik, és azoknak viszont nem szólogatnak be, akiknek a gyerekeit a közösség támogatásával 22-26 éves koráig felnevelte az ország, aztán külföldre mentek és családot is ott alapítottak.
Pedig az utóbbi sokkkal nagyobb veszteség a közösből.
Az talán nem akkora veszteség, hiszen valószínűleg támogatni fogja a családját.
De ha nem, akkor is a többi embert.
Na ne mondd, mikor támogatja az itthonmaradottakat, akik fizették a felnevelését?
A szüleit TALÁN, de az hol befolyásolja a többieket?
De aki nincs, az még kevésbé támogatja.
Köszönöm a lepontozást.
Ez újdonság?
A munkanélküli járadék is csak a fele annak, mint amit befizetnek a dolgozók.
A többit lenyeli a költségvetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!