Mi történik ha tiszta vörös foszfort eszek? És mi történik ha gyufáról leszedett foszfort eszek?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 6. 14:44
1/11 anonim válasza:
Szerintem meghalsz, de ez csak tipp.
2/11 A kérdező kommentje:
Nem halok meg mert nem mérgező, csak a fehér foszfor mérgező
2023. ápr. 6. 14:52
3/11 anonim válasza:
Jó, de akkor se egyél ilyeneket.
4/11 anonim válasza:
A biztonsági gyufa nem arról kapta a nevét, hogy foszformentes? Más van a fejében, az viszont mérgező.
Nehogy megedd.
5/11 A kérdező kommentje:
Már megkóstoltam két hete és semmi bajom sincs, a kémia tanár is mondta hogy nem mérgező és hogy semmi bajom sem lesz ha megkostolom
2023. ápr. 6. 15:01
6/11 A kérdező kommentje:
Szerintem a kémia tanár kicsit többet tud a foszforról úgyhogy inkább neki hiszek
2023. ápr. 6. 15:01
8/11 anonim válasza:
Akkor minek tetted fel a kérdést? A tanár megmondta, úgy van, mi meg kussoljunk. Mire vársz tulajdonképpen választ, ha már eleve jobban tudod, mint aki hozzászól?
9/11 anonim válasza:
Ha valaki túl sok foszfort juttat be a szervezetébe, felborítja a kalcium és a foszfor 2:1 arányú egyensúlyát, emiatt pedig csökken a csontok és a fogak kalciumtartalma. A foszfor mérgező elem, túladagolásakor mérgezési tünetek jelentkeznek (hasmenés, hányás, láz, rosszullét).
10/11 TappancsMancs válasza:
A kémia tanár konzultáljon a biológia tanárral is azért ilyen esetekben, esetleg az iskola orvossal is. Senki sem tudhat mindent, és biztosan nem volt rossz szándéka. Mint ahogy a wikit linkelték neked kérdező, ott is nézd meg és jobb, ha ilyeneket nem eszel.
"Kálium-klorát
Élettani hatása
Mérgező hatású, 10 grammja halálos lehet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!