Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Bhut Jolokia és a Naga...

A Bhut Jolokia és a Naga Jolokia közt mi a különbség?

Figyelt kérdés

Igazából ez lenne a kérdésem. Mivel szeretem a chiliket, és dísznövényekkel is foglalkozunk. De ilyen szinten még nem mentem bele a témába... De szerintem az emberek többsége tévedésben van pár dologgal. Ezekre szeretnék választ kapni.

Szóval a bhut jolokia és a naga jolokia között mi a különbség, egyáltalán mit jelent? Illetve ugye én úgy tudom, de javítsatok ki, hogyha tévedek, ezt nevezik Ghost pepper - vagyis szellemcsilinek is mivel a 2007-es évek környékén világrekorder volt. Ja, és mág annyira lennék kíváncsi, hogy ezekből ( mint a paprikák többségéből ) van mindenféle színű? Fehér, chocolate, brown, piros, lila, stb....?

Ezek között mi a különbség? Ízre, erőre, árban, nevelés, tartás nehézségében? A kifejlesztésükben?

Sorry, ha kissé sok lett, meg katyvasz. Mihamarabbi válaszokat előre is köszönöm! 22/F

2023. márc. 15. 13:32
 1/1 anonim ***** válasza:
63%

Nem itt kellene kérdezni, hanem van olyan rész, hogy Kert.

Én csak annyit tudok ezekről, hogy ízben ezek az erősek mindegyik nulla, mintha füvet ennél. Csak az erősségre mentek a nemesítésnél. De mindegy is, mert úgyse lehet őket megenni a csípősség miatt, csak nézegetni. Viszonylag igényesek, sok munka van velük, a normál chilikhez képest. Szóval jobban jársz, ha termelsz egy akármilyet, és azt mondod az ismerősöknek, hogy ez a jelenlegi világbajnok, mondjuk Vlagyivosztok Death néven, úgyse merik megkóstolni...

2023. márc. 16. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!