10 évet éltem külföldön és nem tudok jól magyarul fogalmazni. Mit tegyek?
10 évet éltem külföldön, oviba és általános iskola alsó tagozatba nem Magyarországon jártam. A mai napig érzem, hogy nem tudok mindenhol jól ragozni magyarul, furán fogalmazom meg a gondolataimat, néha az egymást követő szavak helyét sem találom el. Valahogy le tudtam érettségizni Magyarországon egy hármasra. Sokat olvasok, régen sok HírTv-t néztem, hogy az iskolába ne nevessenek ki annyira. Szerencsére a munkahelyemen elnézőek, mert sok a külföldi ügyfél és kolléga.
Sokszor én is érzem, hogy a mondat, amit mondtam, nem volt túl helyes, utólag jövök rá, hogy lehetett volna másképp is mondani, illetve sok nemzetközi szót használok pl "inzultus" "káosz" "firma" ami a másik nyelvben tök egyértelmü, de sok magyar csak pislog rám.
A hírtv-t tényleg hanyagold, ott csak a kormánypropaganda megy. Abból inkább ne tanulj! :D
Az itt leírt szöveged alapján a gyakorin kérdezők felső néhány százalékába tartozol.
Itt csak egyetlen hibád volt: az "iskolába".
A gyik felső 5%-ához tartozol ezzel az eredménnyel.
Olvass sok konyvet, igy fejlodik a szokincsed is.
En csak 5 eve elek kulfoldon es felnottkent jottem ki de mivel kint csak angolul beszelunk otthon es a munkahelyen, en is erszevettem hogy neha furan fogalmazok, nehany szo nem jut eszembe magyarul es vannak dolgok amiket kint tanultam meg angolul es nem tudom a magyar megfelelojet, ha egyaltalan van. Vannak szavak amiket nem is forditanak le, pl influencer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!