Kinek milyenek az állmai?

Én is pont így vagyok vele. Van, hogy nem emlékszem semmire, de szakértők szerint minden alvás során álmodunk valamennyit. Van, hogy csak arra emlékszem, hogy sok mindent álmodtam, de egyetlen konkrétumra sem emlékszem. Olyan is van, hogy mikor felébredek, jól emlékszem az álmaimra, de fél-egy óra múlva már alig tudok belőle valamit felidézni. Amikor viszont sok mozzanat megragad és érdekes is az álom, olyankor mindig lejegyzetelem és később bemásolom az álomnaplómba, amit már 2006 óta vezetek. Sokszor olyan kuszák és szürreálisak az álmaim, hogy már az érhető megfogalmazása sem egyszerű. Velem is többször megesett már, hogy egy filmbe csöppentem, mint szereplő. Ráadásul tudtam előre, hogy mi fog történni, mert már láttam a filmet (ami persze a valóságban nem is létezik). Szóval érdekes dolgok ezek... Van itt egy nagyon jó videó az elalvás folyamatáról és az álmodásról. Érdemes megnézni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!