Közlekedés balesetet(melyben én voltam a gyanúsított autó VS. kerékpáros) követő békéltető megbeszélés alkalmával 2 milliós kártérítési igényt akart rajtam behajtani a kerékpáros, illetőleg a hozzátartozói, holott 2 héttel a baleset követően már semmi baja nem volt.A vége az lett, hogy 1 millióra tartanak igényt, 10 hónapra elosztva, úgy, hogy már 300 ezer forintot kaptak a biztosítóm által. Az most mellékes, hogy véleményem szerint nem jogos a követelés, nem is ez a része érdekel,hanem, hogy mi történik, ha nem teljesítem a megállapodást. Nyilván büntető eljárás kereteit belül elmarasztalnak x forintra, plusz 8-9 hibapont.
Kb mekkora összegre lehet számítani?
2023. márc. 8. 15:51
1/9 anonim válasza:
A kártérítés polgári jogi igény, nem pedig büntetőjogi, ezért azt nem büntetőeljárás, hanem polgári peres eljárás során tudják érvényesíteni. Magyarul kérdezz meg egy ügyvédet arról, hogy pereskedéssel, vagy az 1 millió kifizetésével úszod meg olcsóbban. Ha elveszíted a polgári pert, akkor a perköltséget neked kell állnod. Ha nem okoztál maradandó, vagy súlyos egészségkárosodást, akkor nem illeti meg semmiféle kártérítés a sértettet, a kerékpáron okozott káron felül.
2023. márc. 8. 15:57
2/9 anonim válasza:
Ja ezt kihagytam, a baleset okozásáért külön büntetőeljárásban fognak elmarasztalni, ha történt súlyosabb sérülés. Azért úgy tudom szabadságvesztés jár, de általában felfüggesztett.
2023. márc. 8. 16:00
3/9 anonim válasza:
Full fszság amit írsz
Amiről ő beszél, az peren kívüli megállapodás
Gondolom vérszemet kaptak a biztosító által kifizetett összegtől, de ott ugye jövedelem után és az igazolt kár után fizetnek, nem hasraütésre. Legalább ne lennél ilyen magabiztosan hülye.
2023. márc. 8. 17:08
4/9 anonim válasza:
#3 Szerintem te vagy elég magabiztosan hülye. A károkozó biztosítója kiküld egy kárszakértőt a károsulthoz, aki felméri a kárt, és fizetnek a károsultnak. Semmi köze nincs a jövedelemhez. A károkozó választhat, hogy kifizeti ezt egyben a biztosítójának, vagy bukik legalább 2 kategóriát a bónuszából. Peren kívüli megállapodás esetén kifizet 1 milliót ezen felül a károkozó a károsultnak, per esetén pedig a károsultnak kell elmagyaráznia és bebizonyítania, hogy miért tart igényt ezen felül 1 millió forintra. Ha a bíróság úgy gondolja, hogy alaptalanul, akkor a kérdező nyeri a pert, és ennyi. Ha pedig az anyagi káron felül személyi sérülés lehet, akkor közúti baleset okozása miatt indul külön büntetőeljárás, de a büntetőbíró nem fog a kártérítésekkel foglalkozni.
2023. márc. 8. 20:22
5/9 anonim válasza:
Ugyan ezt írtam le csak más szavakkal. Annyi a különbség, hogy én tudom is mit beszélek, mert egy éve szinte ugyanez volt a felállás nálam is.
Kérdezz meg egy biztosítási ügynököt vagy egy mediátort ha nekem nem hiszel 😉
2023. márc. 9. 07:48
6/9 anonim válasza:
Az nagyon jó, én pedig károkozással járó balesetet okoztam pár éve, szóval jól tudom, hogy ez hogyan zajlik. Csak esetemben nem sérült meg senki, és én megegyezés alapján kifizettem az okozott kárt, az ügyvédem pedig ismertette azokat, amiket a válaszaimban leírtam.
2023. márc. 9. 18:44
7/9 A kérdező kommentje:
Egyik hozzászólással ütötted másikat. Köszönöm de dezinformációkra nincs szükségem, köszönöm.
2023. márc. 9. 19:45
8/9 anonim válasza:
Nem állok neki magyarázkodni mert felesleges, ha nem tetszik, akkor fizess egy ügyvédnek 20 ezres órabért, kérdezd meg tőle ugyanezt, és utána majd rájössz, hogy milyen hatalmas, égbekiáltó baromságokat, "dezinformációkat" írtam én ide le neked ingyen. Én befejeztem veled, sok sikert!
2023. márc. 9. 19:59
9/9 A kérdező kommentje:
Ezt az indokolatlan arroganciád tartogasd másoknak. Jobbulást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!