Budapest melyik kerületébe legerősebb a helyi identitás? Hol a legnagyobb a lokálpatriotizmus?
Figyelt kérdés
Én az eddigi tapasztataim alapján Újpestre tippelnék. Ti hogy látájátok ezt?2023. márc. 7. 14:50
1/6 anonim válasza:
Szerintem inkább városrészekre jellemző, egy kerület túl diverz ahhoz, hogy legyen külön olyan identitása, ami nem egy focicsapatban merül ki.
2/6 A kérdező kommentje:
#1 Én nem nézek focit, nem a foci csapat alapján írtam ki. Viszont a testvérem Újpesten lakik, és amikor nála vagyok néhány napot azt látom hogy az ottaniakban elég erős az újpesti identitás, és büszkék a kerületükre. Meg a tesóm is mondta, hogy nála az újpesti identitás az első és nem a budapesti. Én korábban laktam a II. kerületben, ott viszont nem éreztem annyira a helyiek lokálpatriotizmusát, meg nem volt meg ez az erős ,,város a városban" érzés mint a IV. kerületben. Én viszont ezen a két kerületen túl nem nagyon ismerem a Fővárost, ezért tettem fel ezt a kérdést.
2023. márc. 7. 15:39
3/6 anonim válasza:
Azt tudom, hogy a gazdagrétieknél van egy gazdagréti identitás (bár annyira nem erős, hogy felülmúlja a budapestit), de XI. kerületi nem nagyon van. Persze el is tér a kerület nagy részétől, mert ez lakótelep, a többi meg nagyrészt polgári.
Még az jutott eszembe, lehet, hogy a 20. században Pesthez csatolt településeken erős? Elég régen volt, Újpesten 1950-ben, de lehet még utóhatása.
4/6 anonim válasza:
Sajnos hazánkban többnyire a lokálidiotizmus a jellemző inkább.
6/6 anonim válasza:
Kispest kifejezetten erős ilyen téren...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!