Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a szándéka a zalaegerszegi...

Mi a szándéka a zalaegerszegi iskolákat fenyegető személynek? Miért pont Zalaegerszeg? Nem kéne a TEKet bevonni?

Figyelt kérdés

2023. márc. 4. 12:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Meg fogja találni a rendőrség is azt a taknyot.
2023. márc. 4. 12:31
 2/2 anonim ***** válasza:

Vicces, hogy az ATV-n így fogalmaznak (és az egerszeg rádió is valami hasonlót mondott be a minap): "Értesülések szerint egy ausztrál IP-címről érkezett az e-mail, ami azelőtt hat másik országbeli IP-címen is átfutott. A Nemzeti Információs szolgálat már keresi a trükkös hackert."

Szerintem valami kis tízen-huszonpár éves szerencsétlen hülyegyerek csinálja, és egyébként szerintem külföldi. Egyrészt azért gondolom ezt, mert a levelek helyesírása borzasztó, másrészt sok mondat a külföldi szórend alapján épül fel, tehát pl. kiírják ott is az alanyt, ahol a magyar nem.

Harmadrészt pedig, mert a legutolsó levélben a "Magyar gyerek" kifejezésben hangsúlyos az, hogy _magyar_, és egyébként nagybetűvel van írva a "Magyar" szó, ami nálunk nem tulajdonnév, de sok nyelvben az. Szóval, én a sok ukrán és filippínó vendégmunkás között néznék körül első körben.

IP alapján nem fogják megtalálni, mert az alapján legfeljebb a Gmail szervereit találhatják meg (az összes e-mail eltérő címről érkezett, de mindegyik Gmail-es volt). A hatóságok alighanem írni fognak a Google-nek egy hivatalos megkeresést, hogy adja ki az adott e-mail címekhez tartozó összes adatot. Ez egy pár hétbe, hónapba beletelik. Utána, ha a kapott adatok alapján nem állapítható meg az elkövető személyazonossága, akkor el fognak indulni az internetszolgáltató felé, akitől szintén bekérik az összes adatot, amit ki tudnak adni. Ha az elkövető nem ügyelt a részletekre, ha például többször is használta az e-mail címeket és ráadásul a saját lakásáról, akkor visszakövethető. Viszont ha esetleg csak és kizárólag nyilvános helyről használta őket (pl. iskola, free wifi, ...), akkor már nagyon kicsi az esélye, hogy megtalálják.

Én inkább jutalmat ajánlanék fel a nyomravezetőnek, bízva abban, hogy valaki köpni fog. Mert egyébként az ilyen alakok sokszor úgy buknak le, hogy azzal hencegnek a haverok előtt, hogy ők milyen nagy arcok, hogy beszaratták az iskolákat, stb.

2023. márc. 4. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!