Ugyfel kapun le tudom kérdezni a párom adóbevallását? Neki nincs ugyfelkapuja,csak nekem. És szeretném megnézni hogy minden rendben van e.
Az ügyfélkapu nem csak egy sima netes regisztráció, hanem téged azonosít be hivatalos ügyintézéshez. A rendszer az ügyfélkapuhoz rendelt saját adataiddal végez műveleteket, így a nevedhez is a te adóazonosítód van rendelve, nem másé.
Más adatait lekérdezni személyiségi okok miatt sem lehet, hiszen az adatokat az arra jogosultnak szolgáltathatják csak ki. Az ügyfélkapus bejelentkezés pedig téged fog beazonosítani ügyfélként.
Nem, de ha e-személyazonosító igazolványa van a „párodnak” (aki, nem tudom, pontosan kid), ügyfélkapu regisztráció helyett, azzal, ő is le tudja kérdezni. 2016. január 1-től csak ilyen személyazonosító igazolványt adnak, tárolóelemes. (Illetve, te is le tudod kérdezni, ha ráparancsolsz, hogy adja oda neked az igazolványát.)
Mivel vannak ügyek, amelyekhez csak ügyfélkapu regisztráció felel meg, célszerű a „párodnak” is csináltatnia; érdemes.
Ha e-személyazonosító igazolványa van, akkor az ahhoz kapott regisztrációs kártyaadatokkal online is készíthető ügyfélkapu regisztráció.
Ha nem ilyen az igazolványa, akkor személyesen készíttethet ügyfélkapu regisztrációt okmányirodában, kormányablakban. Kb. 5 perc az intézési ideje, és a Központi Időpontfoglaló Rendszeren foglalható időpont is, akkor nem kell várakozni, és még sorszámot sem kell kérni; a foglaláskor kapott sorszámmal hívják, a foglalt időpontban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!