Miért hat rám fordítva a koffein ?
Szerintem ott a probléma, hogy a sokadik koffein bomba napi szinten, amelytől a "nagy változást" várod!
Embere válogatja, de egy átlagos adottságú ember esetében a 4., 4. kávétól kezdődően tényleg "visszafelé dolgozik" a koffein.
Az egyik lehetőség, hogy jobban gazdálkodsz a kávéval, póverdrinkkel, - kevesebbet és okosabban beosztva iszogatod, - a másik lehetőség, hogy más módszerekhez folyamodsz az álmos állapotból kibillentésedhez.
Hatékony lehet még:
Arc hideg vizes leöblítése
Friss, hideg víz ivása
Fejkörzés, - derék körkörös megmozgatása felemel könyékkel
Szellőztetés
Séta - lehetőleg friss levegőn vagy lépcsőn
Néhány fekvőtámasz vagy guggolás végrehajtása - a hatás eléréséhez elégséges számban
Időről-időre adok éjszaka, nappal, vegyesen szolgálatokat, - tudok egy-két "túlélési praktikát"!
#Ht. kat.#
Rám sem úgy hat mint a legtöbbekre...
Soha nem szoktam kávét inni. De amikor elkezdtem éjszakázni, akkor - már csak a bandázás miatt is - elkezdtem kávézni is. A vasúton volt ez annó nagyon régen. Ott olyan kávét főztek mint az alien vére. Ha lecseppent átmarta a járólapot. Na még ezt sem hatott rám. Ugyanúgy álmos voltam mint korábban, csak a szívemet hajtotta meg úgy, hogy majd kiesett... még reggel is gyorsabban vert a szokásosnál, meg hát f.stam akkorát, hogy a műhelyajtót ki lehetett volna támasztani vele. De a lényeg, hogy este 9-kor már tudtam volna aludni...
A régi taurinos energiaitalok hatottak. Ha megittam egy Bombát, akkor megindultam mint a gazdaság. Gyalogtúrákon, kerékpártúrákon volt hasznos. A vége felé bedobtam egyet és mintha kicseréltek volna.
De a koffein rám sem hat. A kóla sem.
Ja még azt akartam írni hogy anyám dettó ilyen volt. Nagyon alacsony volt a vérnyomása, és úgy dobálta befelé a kávét mint más a pez cukrot. Este 9-kor még ivott egyet, hogy tudjon aludni. :D
Meg kéne kérdezni a Zacher dokit hogy hogy is van ez.
Lehet, hogy kispórolták belőle.
Szerintem a cukor hatásosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!