Mit tennétek ebben a helyzetben ?(találkozó Lucyvel, aki odahívott a meghívásomra a tudtom és a jóváhagyásom nélkül egy másik barátnőt Lizzyt)
Szóval: megbeszéltem egy találkozót Lucy-vel, egy kávézóba, hogy meghívom. Letettük a telefont. Eltelt 1/2 óra, majd Lucy ír nekem egy SMS-t, és közli, hogy odahívott egy másik barátnőjét is (akkor már),Lizzy-t, akit én utálok, mert évekkel ezelőtt súlyos, komoly pénzeket nyúlt le tőlem - és hogy találkozzunk hármasban - és hogy ugye őt is meghívom.
Én meg mondtam, hogy a-a, ez így kizárt, Lizzy nem eszik az én pénztárcámon(pénzemből).
A bölcs megbocsát, de nem felejt.
A bölcs nem bosszútál, hanem észben tartva a történteket ad még esélyt.
Mi lenne a jobb döntés, elveszteni egy barátnőt vagy visszanyerni egy másikat. Mindenki hibázik a földön, nincsen hibátlan ember.
Jézus azt mondta volna, hogy nyújtsd oda a másik orcádat és bocsáss meg.
Évek óta cipeled ezt a Lizzy-s táskát a szivedben, pedig egy " figyu Lizzy, már nem haragszom a pár évvel ezelőtti nézeteltéréseink miatt, vedd úgy, hogy adósságod nincs nálam"
Lássuk be, azt a pénzt vissza már úgy sem kapod, de nem kell neki többet adnod. Neked most egy ezresedbe sem került volna Lizzy kávéja, amely egy olyan békejobb lett volna, ami mindkettőtök napjait rendbe tette volna, te pedig egy bosszankodással kevesebbel tértél volna ma nyugovóra.
Ez, amit leírtam nem a matematikai jó megoldás lett volna, amitől megnyugszol, hanem a megnyugtató jó megoldás, melytől egyel több lett volna. A barátok néha lehúzzák egymást, ám megesik, hogy másként tudják csak visszaadni a tartozásukat. Persze ez az én véleményem.
anonim: köszönöm.
Többiek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!