Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben ?(találkozó Lucyvel, aki odahívott a meghívásomra a tudtom és a jóváhagyásom nélkül egy másik barátnőt Lizzyt)

Figyelt kérdés

Szóval: megbeszéltem egy találkozót Lucy-vel, egy kávézóba, hogy meghívom. Letettük a telefont. Eltelt 1/2 óra, majd Lucy ír nekem egy SMS-t, és közli, hogy odahívott egy másik barátnőjét is (akkor már),Lizzy-t, akit én utálok, mert évekkel ezelőtt súlyos, komoly pénzeket nyúlt le tőlem - és hogy találkozzunk hármasban - és hogy ugye őt is meghívom.

Én meg mondtam, hogy a-a, ez így kizárt, Lizzy nem eszik az én pénztárcámon(pénzemből).

2023. febr. 9. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

A bölcs megbocsát, de nem felejt.

A bölcs nem bosszútál, hanem észben tartva a történteket ad még esélyt.

Mi lenne a jobb döntés, elveszteni egy barátnőt vagy visszanyerni egy másikat. Mindenki hibázik a földön, nincsen hibátlan ember.

Jézus azt mondta volna, hogy nyújtsd oda a másik orcádat és bocsáss meg.

Évek óta cipeled ezt a Lizzy-s táskát a szivedben, pedig egy " figyu Lizzy, már nem haragszom a pár évvel ezelőtti nézeteltéréseink miatt, vedd úgy, hogy adósságod nincs nálam"

Lássuk be, azt a pénzt vissza már úgy sem kapod, de nem kell neki többet adnod. Neked most egy ezresedbe sem került volna Lizzy kávéja, amely egy olyan békejobb lett volna, ami mindkettőtök napjait rendbe tette volna, te pedig egy bosszankodással kevesebbel tértél volna ma nyugovóra.

Ez, amit leírtam nem a matematikai jó megoldás lett volna, amitől megnyugszol, hanem a megnyugtató jó megoldás, melytől egyel több lett volna. A barátok néha lehúzzák egymást, ám megesik, hogy másként tudják csak visszaadni a tartozásukat. Persze ez az én véleményem.

2023. febr. 9. 17:59
 2/7 A kérdező kommentje:

anonim: köszönöm.

Többiek?

2023. febr. 9. 18:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Anonim: nem mantrára vágytam, nincs karácsony, hogy megbocsátok és ha nálam valaki elrúgta a pöttyöst, mint Lucy annak maximum a koporsójánál állva bocsátok meg.
2023. febr. 9. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy rosszul értelmezem, de akkor most te fizetnéd mindkettőjük költségeit?
2023. febr. 9. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Lucy tudja, hogy milyen kapcsolatban vagy Lizzyvel?
2023. febr. 9. 22:38
 6/7 A kérdező kommentje:
4: A legutóbb, amikor leültem velük enni, akkor egy nagyon bőséges vacsora végén úgy egyeztünk meg, hogy én állom a cech felét, ők meg a másik felét ketten. (vagyis 1/2 + 2x1/4). Ehhez képest ők összevesztek azon, hogy hogyan legyen kifizetve a két fél 2x 1/4 része, én a magam részéről letettem a részem egy kis borravalóval és otthagytam őket. (Később hallottam, hogy ők nem fizették ki a részüket, és a kis borravaló, amit otthagytam - nem tudom, nem egészen volt 10%, mert nagy volt a számla, és 30.000-40.000 forintnál nemigen hiszem, hogy ajándékba illik 3-4.000-et csak úgy otthagyni (ki ad nekem ennyit ajándékba? - költői kérdés), talán 5%, vagy valamivel az alatt lehetett, ilyen 1800 Ft - az is eltűnt.
2023. febr. 11. 09:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyértelműen kihasználnak a pénzed miatt. Én nem hagynám magam, és arréb sétálnék. Nem vagy senki személyes ATM-je, és ne is legyél!
2023. febr. 12. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!