Németet vagy franciát éri meg jobban tanulni?
Figyelt kérdés
Gyerekem szeptemberben megy középiskolába, ahol két nyelvet kell tanulni. A német, francia és orosz közül lehet választani (angol az alap). A németet beszélik nyugat-Európában, a franciát viszont szerint összességében több országban a világon. Oroszt szerintem a jelenlegi helyzetben nem éri meg (bár ki tudja, mi lesz 3-4 év múlva.) Szerintetek?2023. febr. 4. 08:52
1/3 anonim válasza:
70 éves vagyok, jól beszélek németül. (Telefonálok is)A fiamat is megtanítottam.Megtanult angolul,most Franciaországban dolgozik azt is bírja.Európában nagyon sokan beszélnek németül,bárhova el tud menni meg tudja értetni magát. Abból könnyen megtanulja az angolt,szintén világnyelv.Az orosz is jó lesz később , mert a szláv nyelvcsaládot meg tudja tanulni az oroszból.
2/3 franciasrac válasza:
Attól függ mik a terveid a jövőre meg melyikük tetszik/érdekel a legjobban. Amúgy sose lesz túl késő a többit is majd megtanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!