Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha moratorium alatt vettem...

Ha moratorium alatt vettem egy házat, de bent laknak bemehetek hozzájuk?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy apr 30ig nem lehet kilakoltatás, de kötelesek beengedni?

Vagy addig nem mehetek

1/1tulajdon, nincs haszonélvezeti és semmi más jog

2023. jan. 29. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi szerepel a szerződésedben?
2023. jan. 29. 12:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Sikeres árverés esetén sem köteles kiköltözni, nincs iylen személy
2023. jan. 29. 12:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
??? A szerződésen napra pontosan szerepelnie kell annak, hogy mikor beheted használatba az ingatlant. Viszont ezt elnézve jobban jársz, ha elmész szépen egy ügyvédhez a szerződéseddel a kezedben, és ő majd biztos választ ad minden felmerülő kérdésedre.
2023. jan. 29. 12:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Ezt a dátumot akkoris szerződésbe irják, ha moratorium van?

Csak eloleget kuldtem még el, még nincs a nevemen az ingatlan

De laknak benne

2023. jan. 29. 12:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Az árverésen ingatlant vásárlóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a moratórium ideje alatt a lakás korábbi tulajdonosát a végrehajtónak nincs módja kilakoltatni, így kizárólag akkor kerülhetnek birtokon belülre, ha az önkéntesen elhagyja az otthonát. Ráadásul az adók és köztartozások a vevőt az árverés napjától terhelik, de a rezsi – mint közüzemi, nem pedig köztartozás – csak a birtokbavétel napját követően terheli az új tulajdonost."

Magyarán szólva a moratórium ideje alatt nem tudsz mit kezdeni az ott lakókkal, nem is mehetsz be oda, hiába szereztél tulajdonjogot az ingatlan felett. Ha pedig április 30. után nem mennek el az előző lakók önszántukból, akkor a végrehajtó intézkedik ez ügyben, rosszabb esetben a rendőrséggel együtt

2023. jan. 29. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!