Milyen könyveket szoktatok olvasni?
Pontosan ezért kérdeztem :)
Kíváncsi vagyok, hogy korosztálytól függetlenül mit olvasnak az emberek, hogy bővíthessem én is az érdeklődési körömet, esetleg találjak valami igazán jót.
Leginkább romantikus és/vagy disztópikus, fantasy könyveket olvasok, volt már olyan, ami kilógott ebből a sorból, de igazából ezeket szeretem a legjobban.
A kedvenceim például a Razorland trilógia, a Kalózkirály lánya duológia, Hex hall trilógia, Mara Dyer trilógia, Luxen sorozat, Tigris átka sorozat, és még sok más:D Plusz pont, ha meseszerű a történet, mintha valami krónikát mesélne el az író, vagy legalább ilyen feelingje van, például a Tövisek hercege, A hobbit, The girl who fell beneath the sea, stb stb! (Ha valakinek van ilyesmi ajánlása, szívesen fogadom)
20/L, 7 éve olvasok
38 éves vagyok, mostanában nagyon rákattantam a krimikre. Viszonylag új szokásom, hogy bemegyek a könyvesboltba, és totál random választom ki őket borító/cím/leírás alapján, direkt úgy, hogy előtte azt sem tudtam, mi az az író. Így megismertem csomó olyasmit, amiről előtte nem is hallottam.
Szóval nem csak a "szokásos" Dan Brown, Agatha Christie, Robert Galbraith (= J. K. Rowling), José Rodrigues Dos Santos, Stephen King és társai (akiket amúgy egytől egyik imádok és rengeteget olvasok), hanem teljesen - számomra - eddig ismeretlen íróktól is.
Példának okáért így "találtam rá" teljesen véletlenül mostanában az alábbiakra:
- Michel Bussi: Anya nem mond igazat
- Sarah Pinborough: Inszomnia
- Adrian McKinty: A Sziget
Meg még van egy csomó a polcon, amit szépen sorban olvasok majd.
Ezen kívül más műfajt is szeretek persze, pl. szintén a fenti véletlen módon találtam rá Stacy Halls könyveire (Familiárusok, Lelenc, Mrs. England), de imádtam Edward Rutherfurd "London" könyvét is, vagy Ferninand von Schirach-tól a Terrort. (Ez utóbbit először színházban láttam, és azért olvastam el, mert ott nagyon tetszett.) Ja, és persze az egyik örök kedvenc: Jodi Picoult.
A Sztrugackij-fivérektől jópár regényt olvastam, de a Stalker-regényeket mindig elkerültem. Nem tudnám megmondani az okát, valahogy mindig találtam érdekesebb olvasnivalót. :)
Huxley Szép új világa abszolút sci-fi, ráadásul alapmű. Illene mindenkinek megismerni, mondjuk az 1984-gyel és az Állatfarmmal egyetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!