Safarival dark web?
A napokban elkezdett foglalkoztatni, a gondolat, hogy milyen “mélyre” lehet ásni az úgynevezett clear weben/ látható weben, safari segítségével, addig addig haladt a dolog előre, hogy gyermek és egyéb groteszk szexuális tartalmakat találtam…
Orbitális butaságot csináltam és veszélybe kerülhetek emiatt vagy a tartalmak ellenére ez még nem a dark web volt?…
Az oldalak .top .ru és .xyz végződésűek voltak.
Privát módban találtam rá az oldalakra egyébként ha ez számít valamit.
Ha esetleg valami óvintézkedést tennétek a helyemben, mi lenne az?

Ezek sima felszíni domain-ek, azaz a nyílt netről elérhető oldalak (nem a "dark web"). A privát mód csak a helyi előzményekre van hatással. A weboldalak ettől még tárolják az adataidat, így ha nem használtál semmilyen titkosított-hamisított kapcsolatot, akkor az oldalaknak megvan az IP címed. Ha esetleg ezek valamilyen hatósági honeypot oldalak, amit közvetlenül a bűnüldöző szervek üzemeltetnek, akkor már megvan az IP-d náluk. Ha pedig nem csalioldalak de a tartalmuk miatt lefoglalásra kerülnek, a szerver naplókban és egyéb adatbázisokban megtalálhatják és esetleg megkérdezhetik a látogatókat, hogy mit is kerestek ott.
Az esély ennek bekövetkeztére persze kicsi, de soha nem 0%.

#2 Tisztában vagyok a Tor létezésével, működési elvével illetve a VPN használattal is.
Kíváncsiságom ezek használata nélkül értendő elsősorban, magyarul: elsőre viccesnek tűnt, de jobban belegondolva kínosan nagy butaság volt😆

Semmit nem kell nézni, egy látszólag tök üres weboldal is tud olyan scriptet futtatni, ami letölt egy kártevőt, akár még futtatja is, vagy majd te magad.
Látszólag okosabb vagyok nálad.

"Látszólag okosabb vagyok nálad."
A te szomszögedből biztosan és bármelyik IT seces szemszögéből egy idióta vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!