Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért csinálják ezt sokan? Lá...

Miért csinálják ezt sokan? Látják, hogy mások fel-/leértékeltek egy kérdést, és a kérdés hasznosságát figyelmen kívül hagyva, csak a válasz százalékát figyelve értékelnek

Figyelt kérdés
tehát ha egy válasz értékelése piros, automatikusan leértékelik ők is, és fordítva

2023. jan. 16. 09:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Akkor kapsz pluszpontot, ha a többséggel azonosan értékelsz. Ha egy hasznos választ előbb betalál 1-2 troll akik elindítják a "nem hasznos" jelzést rajta, azt még helyre lehetne hozni a helyes "hasznos" értékeléssel. Azok a birkák akik csak a pontszámra mennek, viszont nem a válasz tartalmát nézik, csak a színét. Ha a jó válasz piros, már ő is pirosat nyom, mert neki kell a +1 pont érte. Ezt ha eljátssza 4-5 ember, utána már nem találsz annyi értelmes felhasználót akik helyre tudnák billenteni a tömeges lehúzást, és pirosban marad.
2023. jan. 16. 10:02
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, én is erre gondoltam :/

Köszönöm a választ

2023. jan. 16. 10:28
 3/11 anonim ***** válasza:
34%

Bocs, de HONNAN TUDOD, mások mi alapján értékelnek egy választ?

Ezt csak feltételezni tudod, minden alap nélkül.

Emellett az láthatólag eszedbe sem jut, hogy több embernek lehet azonos véleménye.

2023. jan. 16. 10:29
 4/11 A kérdező kommentje:
"HONNAN TUDOD, mások mi alapján értékelnek egy választ?"- Tényleg nem tudom. Ugyanis hasznosság alapján kéne, de elég sokan (láthatóan) nem veszik figyelembe ezt a szempontot.
2023. jan. 16. 10:57
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

3. Onnan, hogy ott van a válaszoknál százalékban az értékelés átlaga.

A rendszer sajnos olyan, hogy ha van egy értelmes válasz, de nem tetszik másoknak, és van harminc sületlenség, ami magasra értékelt, akkor jobban jársz, ha nem nyomsz semmit. Ha az értelmeset jelzed hasznosnak, pontot veszítesz.

Az új rendszer még jobban generálja a pontvadászatot, mint a régi.

2023. jan. 16. 11:08
 6/11 A kérdező kommentje:
#3 Ha van egy hasznos és egy trollkodó válasz, előbbi le-, utóbbi felértékelve, akkor (szerintem) ki lehet következtetni, hogy mi az ábra.
2023. jan. 16. 11:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Bocs, de HONNAN TUDOD, mások mi alapján értékelnek egy választ?"

Onnan, hogy normális vagyok. És látom, érzékelem a világot körülöttem. Az #1-esnek teljesen igaza van. És ha a 10 előttem lévő a kútba ugrik, én akkor sem. Sosem voltam csorda-szellemű.

2023. jan. 16. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
53%

✎ 4/ A kérdező kommentjéből: [mi alapján értékelnek egy választ?"- Tényleg nem tudom. Ugyanis hasznosság alapján kéne, de elég sokan (láthatóan) nem veszik figyelembe ezt] 2023. jan. 16. 10:57

Okkal nem veszik figyelembe, ugyanis – állításod ellenére – nem hasznosság alapján lehet értékelni egy választ.

A válaszokat („Hasznos”, „Félig-meddig hasznos”, „Nem hasznos”) nem arra a kérdésre lehet kiválasztani, hogy „Mennyire hasznos ez a válasz?”, hanem arra, hogy „Hasznos SZÁMODRA ez a válasz?”

Például, számomra egyáltalán nem hasznos egy mértani sorozatos kérdésre adott okosan levezetett jó válasz, mert jó sok évtizede tudom azt, amit tartalmaz; ha előbb akadtam volna a kérdésre, akár én is írhattam volna.

Számomra szintén nem hasznos egy repülőtéri átszállással kapcsolatos tökéletes ismertetőt tartalmazó válasz, mert egyáltalán nem járok külföldre, és sosem ülnék repülőgépre.

Azt nem tapasztalom, hogy a többség „színre-szín” alapon értékel. Bizonyára vannak, akik versenynek tekintik a toplistás helyezést, és igyekeznek minél több pontot gyűjteni, de értékeléssel csak egyesével lehet pontokat gyűjteni, és az értékelési százalék be sem számít a jogosultságokat meghatározó jogosultsági szintbe.

Számos válaszértékelésnél látok változatosságot, olyan értékeléseknél, amelyeknél már látható volt értékelési százalék, a megfelelő színezéssel.

[link]

Amelyik válasznál pedig egymással egyetértő értékelések vannak, egyáltalán nem biztos, hogy az, pontszerzés érdekében van.

Úgy érzékelem, hogy a többség nem taktikázik valós értéket nem jelentő pontok érdekében. A válaszok „megfelelő” értékelése csak néhány, itt, elsősorban a Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK kategóriában a „pontozást” kifogásoló, a „lepontozókat” kárhoztató „kérdezők” számára rendkívül fontos. Vannak, akik „kérdésükben” egyenesen a szerintük nem jól „pontozók” kitiltását várják el, vagy azt, hogy a moderátorok töröljék a szerintük nem helyénvaló „pontozásokat”. És vannak, akik értetlenkednek, elméleteket állítanak fel a válaszértékelésekkel kapcsolatban, útmutatásokat adnak, illetve, nem hízelgően jellemzik a szerintük nem helytállóan „pontozókat”.

A többség él vele, és helyén kezeli.

2023. jan. 16. 15:46
 9/11 A kérdező kommentje:
"ha előbb akadtam volna a kérdésre, akár én is írhattam volna" és szerinted ettől haszontalan egy olyan válasz, aminek az írója csak segíteni akart. És ezért lepontozod. Gratulálok.
2023. jan. 16. 15:49
 10/11 anonim ***** válasza:

(↑ 9-es kérdezői kommentre /15:49/)

Nem, „pontozom le”; csupán bemutattam, hogy félrement a kritikád, mert a Gy. k.-n nem lehet válasz hasznosságát értékelni. (Pontozni nem is tudnék, mert az elterjedt képzavaros szóhasználat ellenére, használó nem tud választ pontozni. Van ugyan pontozás a Gy. k.-n, de az, más. Például, a kérdésedért kaptál 3 pontot.)

Számomra természetes, hogy a példáimnak megfelelő esetekben nem értékelem a választ. Meg, amúgy is, igencsak módjával teszem. Például, ennél a kérdésednél, egyetlen választ sem értékeltem: [link]

Az viszont kiderült, hogy továbbra is a válasz hasznosságának értékelése az elvárásod, az eltérőt nehezményezed, és nem vagy hajlandó belátni, hogy a Gy. k. értékelés az értékelő számára való hasznosság jelölését teszi lehetővé.)

2023. jan. 17. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!