Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Akkor most a piros drótot...

Akkor most a piros drótot vagy a kék drótot kell elvágni a bombáknál, hogy ne robbanjon?

Figyelt kérdés
Sosem tudom már, minden filmben mást mondanak...
2010. okt. 3. 09:40
 1/10 anonim ***** válasza:
És mi van, ha nem színesek a vezetékek? :)
2010. okt. 3. 09:50
 2/10 anonim ***** válasza:
ha bizi vagy a rózsaszínt vagy lilát ha heteró vagy a kéket vagy a feketét kell elvágni
2010. okt. 3. 09:51
 3/10 anonim ***** válasza:

előző vagyok:

bu-zi*

2010. okt. 3. 09:52
 4/10 anonim ***** válasza:
A zöldet kell elvágni!
2010. okt. 3. 09:58
 5/10 A kérdező kommentje:
ha egy valaki sütötte volna el ezt a "nem a kérdésre válaszolok és viccesnek gondolom magam, mert mondok egy hülyeséget" dumát akkor még talán azt mondom hogy lesz.arom, ha ráhagyom akkor abbahagyja, de hogy mindannyian ilyen f.aszszopók legyetek az már egy kicsit sok. szóval, valami értelmes válasz?
2010. okt. 3. 10:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

ja... én azt hittem csak viccből írod. És mindenki más is. De most, hogy kiderült hogy nem, közlöm veled:

Ennél hülyébb komoly kérdést még nem olvastam mióta itt fenn vagyok. Ezért hitte mindenki hogy csak 1 vicc.

Te ezt tényleg komolyan gondoltad? A film nem a valóság kisfiam! Komolyan azt hitted, hogy a filmekben valódi bombák vannak, és hogy olyan egyszerű hatástalanítani őket hogy elvágsz egy vezetéket? Csak tudni kell a színét?

Na most vagy nagyon kisgyerek vagy még, vagy neked komoly gondjaid vannak...

Komoly válasz kell? Akkor jól figyelj.

Manapság egyre bonyolultabb robbanószerkezeteket készítenek, különféle praktikákat használnak, hogy minél biztosabb legyen a hatás.

Egy komolyabb bombánál olyan nehéz, és kockázatos hozzáférni a vezérlő egységhez, hogy a tűzszerészeknek több ÓRÁBA vagy egy nagyobb bombánál NAPBA telik mire arra rájönnek, hogy mit kell egyáltalán csinálni, hogy kell nekikezdeni!

Egyébként az első válaszoló vagyok, és válaszom nem hülyeség. Tegyük fel, hogy a bombakészítő színes vezetékekkel dolgozik, hogy könnyebb legyen, DE ezután fogja magát és mikor kész, lefújja őket festékszóróval. Mindegyik egy színű lesz. Na, ilyenkor mi van? Ennyit erről a színes vezetékes hülyeségről meg a filmekről.

Akkor még ne is beszéljünk arról, mi van akkor, ha például egy érzékelő van benn, ami automatikusan felrobbantja a bombát, ha például leveszik az előlapját, hogy megnézzék?

Vagy mi van ha olyan érzékelő van benne, ami már a mozgatásra, sőt mi több, arra érzékeny ha valaki egyáltalán kicsit megböki?

Vagy mi van a ha nem is vezetékek vannak, ha nem egy picike kis mikrocsip vezérli az egészet, és rádiójelet ad le a robbanótölteteknek, amik felrobbannak? Azaz vezeték nélkül működik az egész?

Lényeg a lényeg: a bombák ma már olyan összetettek, hogy az "elvágom ezt vagy azt a drótot"-os hülyeség nem hogy nem állja meg a helyét, hanem egyenesen nevetséges!

Hihetetlen hogy te ezt bekajáltad... bár mondjuk nem te vagy érte a hibás, hanem a felnőtt, hogy mondta el hogy amit a tévében látsz annak fele nem igaz.

2010. okt. 3. 11:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Fúú b***meg nem elég hogy ekkora hülye vagy, még egy suttyó nagyképű paraszt is. Aztán még neked áll feljebb... bazz megáll az eszem xdxdxd
2010. okt. 3. 11:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát figyelj.Általába a pirosat kell elvágni, de az is lehet, hogy megforditotta a vezetékeket a robbantó hogy ha a másikat vágnád el.
2012. nov. 4. 17:25
 9/10 anonim válasza:
Hát, igazából, ha lenne egy szabály, miszerint pl. a kéket kell elvágni a hatástalanításhoz, akkor és a pirosat használnám erre a funkcióra.. De mivel nincs ennek mindegy. Attól is függ, hogy milyen a bomba, hogy elvágod akármelyiket BUMM, mert megszakítod az áramkört, vagy inkább a párhuzamos kapcsolás módszerein alapszik, és hogy szinesek e a vezetékek... Egyébként igen, van olyan, mint a filmekben: válassz egy vezetéket oszt hátha, de ezek körülményesebben folynak, még ha nem is tűzszerészek hatástalanítják.
2019. jan. 4. 21:57
 10/10 anonim válasza:
Előző vagyok... És ha egy ilyen egyszerű bombával is találkozol, nem érdemes hősködni, mert olyan is lehet hogy nyitnád oszt bumm.. Persze minden bombán ott az a digitális óra, ami az időt számolja vissza, kinyitod az utolsó 13 mp.-ben, és pont azt vágod el a kis pillangókéseddel.. Mese.. Én tuti hogy egy vekkerbe rejteném a bombát, és ott is a tipikus idő szerint,, kimyitnád, és a vezetékeket keresnéd? Xdd
2019. jan. 4. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!