Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik munka / hivatás a...

Melyik munka / hivatás a megterhelőbb / keményebb fizikailag: burkoló, hegesztő, festő, ápoló ? Tudom, fura, hogy mi köze az ápolónak az építőiparhoz - hát semmi, de mégis ezt is belevéve. ;)

Figyelt kérdés
Aki éjszakai bagoly, mint én, annak melyiket javasolnátok?

2023. jan. 11. 19:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az igazság meg sajnos fájdalmas, nincs harag. De gondold át egy 10 hónapos képzést rengetegen le tudnak rakni így sokan lesznek a munkapiacon, az ápolókért ölni fognak, itt a tendencia. A villanyszerelő meg egy eldobható biorobot lesz.
2023. jan. 12. 18:10
 12/16 A kérdező kommentje:

Én fiú vagyok, a lányok még gondolhatják azt nagy számban, hogy ápolónők lesznek és valószínűleg ők kevésbé jönnének az építőiparba. De ettől még lehet ez a terület fel fog értékelődni, mert ápolókra is baromi nagy az igény (én most mindent külföld vonatkozásában írok, itthon nem tudom mi van), és egyre nagyobb lesz, ahogy olvasok erről.

Viszont pl. villanyszerelőre is, Németországban a top 3 hiányszakmákat tekintve a villanyszerelő az 1 helyen van, ennyire kellenének oda az ilyen képzettségű emberek..mindez nagyrészt azért van, mert a németek egyre kevésbé foglalkoznak bármilyen szakmunkával is, mindenki kb. irodista akar lenni. Hiába "csak" 10 hónapos a képzés, érted, kell az ember..pedig vicces, mert az AI több területen pont, hogy a legképzettebbeket fogja először kiváltani..így az építőiparban az építőmérnökre jóval előbb nem lesz már szükség, amikor még a segédmunkások vígan dolgozni fognak (az eü.-ben a sebészt fogják az elsők között kiváltani, az ápolókat az utolsók között), de az IT-t is lehetne mondani, hogy a programozók az elsők között lesznek, akikre már nem lesz szükség, és olyan területek mint pl. adattudós, elképesztően fel fog értékelődni, ami ma még gyerekcipőben jár. Persze nyilván lesznek új szakmák / területek is, dögivel. De ezek a nagyobb változások majd leghamarabb is csak kb. 10 év múlva kezdődnek el, vagy még később.. Szerintem izgalmas jövőnk lesz. :D

2023. jan. 12. 18:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Amint már írta ha Németországba tervezed az életed így van értelme ennek az elképzelésnek. De a magyar munkaadót ott is kerülni kell mint a bűnt.
2023. jan. 12. 18:52
 14/16 Deniel01 válasza:
Azt ne felejtsd el hogy elmehetsz a 10 hónapos képzésre de akár egy 3 éves szakmunkás suliba is attól hogy elvégzed még nem leszel szakember ha nincs érzéked hozzá! Mindegyik hivatàs megterhelő ha nem vagy jó benne mert akkor csak a talicskàt fogod tolni! Abba vàgj bele ami érdekel!
2023. febr. 18. 06:45
 15/16 Deniel01 válasza:
A hiànyszakmàt meg felejtsd el mire kitanulod màr nem lesz az ! Velem is így volt
2023. febr. 18. 06:47
 16/16 Deniel01 válasza:
11 vagy 10 éve ölnek az àpolókert de àllami alkalmazottak nevetséges pénzért dolgoznak 13-17 órákat pusztán hivatástudatból ! Szakemberre mindig szükség lesz! És nagyon jó pénzt lehet keresni, van fejlődési lehetőség! 10 éve csinálom
2023. febr. 18. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!