Szerintetek odaér egy levél ha véletlen elírtam az iranyítószámot?
A posta nem nyomozgat, de régen volt olyan részlegük, amelyet címnyomozónak hívtak. Ha a borítékon Plaibé tipisiksa 123 kiskert szegfű volt, abból is kiderítették, hogy Tiszafüred, Zoltán utca 5., Tóth Pál.
Most hasaltam valamit, de egészen megdöbbentő eredményre jutottak.
A könyvelt küldeményeket biztosan visszaküldik, ha nem tudják megoldani a rejtvényt.
Néha pontos címzést is félrekézbesítenek. Volt olyan levelem, amelyet négy helyre próbáltak kivinni, mire visszajött hozzám.
Az új, gépesített rendszerben nem tudom hogyan kezelik a leveleket.
A masina biztosan nem ellenőrzi, hogy azon az irányítószámon van-e olyan út, utca, tér stb. Bár akár lehetne is.
Ex postai dolgozóként:
A leveled eljutott a központba, ahonnan kerületekre válogatják. Ergo a te leveled kiment a 7 kerületi postához. Ott megint kiválogatják majd irányítószám alapján, hogy kerületen belül melyik körzet, stb. Szóval ha a kerületet eltaláltad, jó vagy. Elvileg...
A két körzet pont egymás mellett van amit a Felsőerdősor utca vág ketté. Elvileg látni fogják, hogy ugyanaz az utca és házszám nincs meg mindkettőben, és a jó helyre kézbesítik. Ezt hallomásból tudom. Meg a címzett név is mutatja, hogy melyik helyre akartad. Bár a mai szabályokat és lehetőségeket azt nem tudom, de régebben rugalmasan és célszerűen csináltak ilyeneket.
Vagy megy vissza a feladónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!