Vannak itt olyan emberek, akik latinul tanulnak?
Én nemrég kezdtem el. A legelső könyv, amit kézbe kéne venned (nekem legalábbis bevált eddig) az a Lingua Latina per se illustrata Pars I. Lehet mellé kapni gyakorlófeladatos könyvet is: Exercitia Latina I
Elérhető latin-angol szótár is a két kötethez.
A Wheelock's Latin utat is választhatod színtiszta nyelvtan seggeléshez. Szárazabb, de ajánlom a végén összefoglalt ragozási táblázatokat.
Ha megvagy a Lingua Latinával, akkor igazából el lehet kezdeni tényleges római irományokat olvasni.
Én 2008 óta tanulok latinul, akkor még csak a tradicionális tankönyvek álltak rendelkezésre. Én végigtanultam őket, konstatálhatom, hogy nem a leghasznosabb könyvek a nyelvelsajátításra.
Én kezdésnek a Lingua Latina per se Illustrata tankönyvcsaládot ajánlanám, és párhuzamosan/vagy utána Comenius Orbis Pictusát.
A másik dolog, hogy ha végeztél ezekkel és eredeti műveket szeretnél olvasni, fontos, hogy ne ragaszkodj a tankönyvi kánonhoz, hanem magad válogasd össze a különböző korokból azt, amit szeretnél olvasni, az érdeklődésednek megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!