Ha webáruházban (Ebay, Aliexpress stb) vásárolok valamit előre kifizetve, és szállítási címként egy magyarországi postahivatalt címét adom meg "POSTE RESTANTE" jelzéssel, akkor elvileg az adott postahivatalban át tudom majd venni a küldeményt?
Figyelt kérdés
Többször előfordult, hogy a futár rosszkor jött a munkahelyemre, vagy otthonra, nem voltam ott éppen, és csomagpontra se lehetett kérni a küldeményt... Kérem, olyan válaszoljon, aki járatos postai szolgáltatások terén.2023. jan. 7. 13:41
1/6 anonim válasza:
Ha nem talál otthon a postás eleve 1-2kézbesítési kísérlet után leteszi a helyi főpostára(vagy meg sem próbálja házhoz vinni)-úgyhogy mindenképpen oda kerül bármit is adtál meg.
2/6 anonim válasza:
Postán maradóra lehet küldeményt rendelni. A feltétel az hogy az adott webáruház a postával szállít, illetve a rendelési felületen van-e ilyen opvió.
3/6 A kérdező kommentje:
Kicsit pontatlanul fogalmaztam, nem postai futárra gondoltam, hanem csomagküldő szolgálat futárára, ők is az illetékes postahivatalba adják le a sikertelenül kézbesített csomagokat?
2023. jan. 8. 09:32
4/6 anonim válasza:
Nem,más csomagküldők,futárcégek nem használják a postai infrastruktúrát.
Ha nem tudják semmikép kézbesíteni a csomagot visszaviszik,értesítenek valahogy,újra meg kell rendelni a kézbesítést(lehet hogy pénzért) vagy be kell menni a telephelyükre a csomagért,cégtől függ.
5/6 anonim válasza:
Az kimaradt hogy pl.a GLS-nek vannak kihelyezett pontjai üzletekben,boltokban ahová a környék csomagjait leteszik ha a tulaj a lakcímén nem tudja megoldani az átvételt.Lehet hogy a többinek is van ilyen lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!