Félek,hogy megfognak verni mit tegyek?
Ez tényleg sokkoló lehet, nekem is volt hasonló.
Szerintem ezeket kezeld úgy, mintha valami állat lenne, egy veszett őrült kutya, ami lehet ott lesz amerre haza kell menned. Azaz ne vedd a szívedre. Egy kérdés van csak, hogy kezeld ezt. Én ahogy egy állattal sem akarnék meccselni ezekkel sem akarnék, egyszerűen elkerülném a helyzeteket. Pl a buszon szerintem az első ütés után felállhattál volna és elmehettél volna onnan. Szóval így próbálj kilépni ezekből a helyzetekből. Ne keress szemkontaktust semmit csak menj el, lehetőleg mások közelébe, még inkább a sofőr közelébe. Eleve maradj a sofőr közelében a buszon. Ne adj nekik lehetőséget arra, hogy kötekedjenek. És észre se vedd őket.
Ha meg utcán találkozol velük és elkezdenek valamit, akkor is lépj ki a helyzetből, ez lehet futás is. És lehet üvöltés is közben, ha üvöltesz, akkor nekik lesz kockázat, hogy meghallják. Valami durvát üvölts: kirabolnak, gyilkosok stb. amitől beszarnak kicsit.
Esetleg vegyél valami gázsprayt amit kombinálhatsz a futással.
És még fontos: ha megvernek, akkor megvernek. Nem leszel ettől kevesebb. Figyelj rá, hogy védd a fejed, ha a földön vagy.
És esetleg beszél erről másokkal. Ez azért is jó, mert ha nem a titkod ez akkor sokkal könnyebb lelkileg, mert akkor csak egy megoldandó probléma lesz. És pl akkor tudsz valakitől segítséget kérni telefonon is esetleg.
És persze a rendőrség lehetősége is ott lehet.
A lényeg, hogy ne vedd ezt büszkeségi kérdésnek. Hanem tényleg úgy mint valami veszélyes állat problémáját, mit lehet tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!