Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Félek,hogy megfognak verni...

Félek,hogy megfognak verni mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mostanában a lelki állapotom nagyon mélyen van.Folyton mindent túlgondolok egy nagyon nem egeszséges szinten de nem tudom,hogy ezért tényleg kéne ennyire rettegjek mint most.Már régota busszal megyek iskolába de ilyesmi nem történt soha.Felültem a buszra és valaki hátulról megütötte a fejem teljesen ok nélkül és tetteték,hogy nem csináltak semmit.Aztán megint megcsinálták és mindegyiket nevetett és nagyon megalázva éreztem magam borzasztóan.Most ahogy írom is belefájdul a szívem.Régota nem kaptam ilyen fajta bullyingot ami fizikailag és lelkileg fájt szóval ez nagyon lesokkolt.Következő nap kiakartak buktatni reggel és mindegyik nézett folyton és nevettek.Miután vége volt a sulinak bementünk a barátaimmal egy kávézóba és bejöttek valami személyek akik ugyanabba a suliba járnak mint azok akik elkezdtek bántani és nagyon csúnyán lenézően néztek rám.Ezek az emberek nagyon verekedősök és teljesen ok nélkül megvernek valakit.Félek attól,hogy ezt az egész szünetet ezzel a félelemmel fogom tölteni amivel sajnos biztos vagyok.És rettegek attól,hogy megfognak verni.Teljesen a szemembe égett ahogy néztek rám és folyton nyugtalan vagyok.Attól is félek hogyha többet nem is busszal megyek valahogy megtalálnak és megvernek.Tényleg nincs semmi okuk bántani nem is ismerem őket,más suliba járnak nem provokáltam ki soha semmit.Tehetetlen vagyok.

2022. dec. 25. 21:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Nagyon sokan vannak és még a nevüket se tudom.
2022. dec. 25. 21:22
 2/5 anonim válasza:
fordulj pszihológushoz
2022. dec. 25. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez tényleg sokkoló lehet, nekem is volt hasonló.

Szerintem ezeket kezeld úgy, mintha valami állat lenne, egy veszett őrült kutya, ami lehet ott lesz amerre haza kell menned. Azaz ne vedd a szívedre. Egy kérdés van csak, hogy kezeld ezt. Én ahogy egy állattal sem akarnék meccselni ezekkel sem akarnék, egyszerűen elkerülném a helyzeteket. Pl a buszon szerintem az első ütés után felállhattál volna és elmehettél volna onnan. Szóval így próbálj kilépni ezekből a helyzetekből. Ne keress szemkontaktust semmit csak menj el, lehetőleg mások közelébe, még inkább a sofőr közelébe. Eleve maradj a sofőr közelében a buszon. Ne adj nekik lehetőséget arra, hogy kötekedjenek. És észre se vedd őket.

Ha meg utcán találkozol velük és elkezdenek valamit, akkor is lépj ki a helyzetből, ez lehet futás is. És lehet üvöltés is közben, ha üvöltesz, akkor nekik lesz kockázat, hogy meghallják. Valami durvát üvölts: kirabolnak, gyilkosok stb. amitől beszarnak kicsit.

Esetleg vegyél valami gázsprayt amit kombinálhatsz a futással.

És még fontos: ha megvernek, akkor megvernek. Nem leszel ettől kevesebb. Figyelj rá, hogy védd a fejed, ha a földön vagy.

És esetleg beszél erről másokkal. Ez azért is jó, mert ha nem a titkod ez akkor sokkal könnyebb lelkileg, mert akkor csak egy megoldandó probléma lesz. És pl akkor tudsz valakitől segítséget kérni telefonon is esetleg.

És persze a rendőrség lehetősége is ott lehet.

A lényeg, hogy ne vedd ezt büszkeségi kérdésnek. Hanem tényleg úgy mint valami veszélyes állat problémáját, mit lehet tenni.

2022. dec. 25. 23:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Előbb utóbb valaki megöli őket, vagy börtönbe kerülnek. Reméljük még előtte, hogy bajod lesz. Azért valakinek jelezném. Szülők, tanárok stb...
2022. dec. 26. 00:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Én ugyan könnyen beszélek, de szerintem csak addig csinálják, amíg nincs ellenállás. Te is tegyél valamit, akár üss vissza egyszer. Lehet, hogy nem hagyják annyiban, de valószínűleg keresnek mást utána, aki hagyja magát.
2022. dec. 27. 10:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!