Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Engem miért nem tudnak lekötni...

Engem miért nem tudnak lekötni ezek a dolgok?

Figyelt kérdés

Mikor valaki unatkozik, általában olvas, sorozatokat/filmeket néz, játszik, videókat néz, horgol, önfejlesztést csinál.

Engem ezek a dolgok se érdekelnek, így mikor unatkozom, mindig csak a zene hallgatás marad.

2022. dec. 25. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem: nem jó könyveket próbáltál, nem jó filmeket próbáltál, nem jó játékokat próbáltál stb
2022. dec. 25. 23:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez a depresszió egy formája is lehet, mikor semmi nem tudja lekötni az embert. Alapvetően a túl sok ráérő idő hozza elő. A fizikai munka a gyógyszer.

Nekem általában nincs időm semmire, mert őstermelőként eladásra termelek, most 24-én ért fejeztem be az évet karácsonyfa-eladással, aztán másfél hónap múlva már kezdem a gyümölcsfákat metszeni, ha az idő engedi.

Na és mikor semmire nincs időm, olyankor minden érdekel, mindennel szívesen foglalkoznék, csak nincs rá időm. Ma bármire lenne időm, de most semmi nem köt le, zajos munkákba meg nem lehet kezdeni karácsonykor, nehogy kiakadjanak a szomszédok...

Mikor a "zűrös" időszakokban mégis van egy kis idő, akkor örülök ennek, és tényleg le tudom kötni magam bármivel.

Szóval, neked is valami olyan munkákba kellene kezdened, amik elviszik a túl sok időd egy részét. Lehetőleg valami olyant volna érdemes csinálni, ami még hasznosnak is nevezhető. Pl. megtanulsz főzni, az sose árt. (Ha valahogy már megy, és kudarc helyett sikerélményt kapsz, onnantól élvezetesebb lesz.) Nyáron kertészkedni tanulsz, ha nem panelben laksz. De hogy konkrétan mik a lehetőségeid és az érdeklődési köröd, azt neked kell tudni. A lényeg, hogy olyasmit csinálj, ami fizikai tevékenységgel (is) jár. Nők ilyenkor pl. takarítani szoktak.

2022. dec. 26. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Ha téged a zenehallgatás érdekel, csináld azt. Miért gond ez neked?
2023. jan. 3. 10:25
 4/4 anonim ***** válasza:

#3 nem mondta hogy az lenne, a kérdés az, hogy miért van ez.

Kérdező, egyetértek az elsővel: ha rájössz, milyen típusú könyvek, filmek érdekelnek, és milyen témában néznél szívesen videókat, máris jobban érdekelne

Vagy ki kell próbálnod, hogy adott tevékenységeket hogyan tudsz érdekessé tenni magad számára

Pl én alapból szeretek rajzolni, de csak ha megy közben film/valami zene

Ugyanez a horgolással is: ha néma csendben csinálnám, meg is őrülnék tőle

2023. jan. 22. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!