Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Aki közel van a nyugdíjhoz,...

Aki közel van a nyugdíjhoz, de mondjuk csak 20-25 évet dolgozott élete során, az miből él majd nyugdíjas korában? Másik, hogy aki külföldön dolgozik, az hazaköltözik majd nyugdíjas korában vagy hogyan tudja majd kint fenntartani magát (magas lakbér)?

Figyelt kérdés

2022. dec. 25. 17:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Már értelek, oké. Max. az még a kérdés, mennyire esélyes, hogy valaki teljes 45 évet külföldön dolgozzon. Szerintem leghamarabb is olyan 25 éves kora környékén megy ki a többség, így jobb esetben is csak max. 40 évet dolgozik kint. De lehet, hogy a többség még később megy ki, 30-as éveiben (aki még később annak meg akkor jah, esélytelen lesz nagy eséllyel az ottsni nyugdíjból megélni, ha jogosult lesz rá).
2022. dec. 26. 10:34
 12/19 anonim ***** válasza:
Nagyjából ezt írtak, hogy aki fiatalon kimegy annak ez nem lesz gond, de ha valaki csak később, annak ez egy reális probléma.
2022. dec. 26. 11:04
 13/19 A kérdező kommentje:
Egyébként az 1400 euró kint nem elèg 1 főnek..kb. a lakásbérlés annyi, ha nem egy lyukban akar élni az ember évtizedekig..a kaja önmagában havi 500-600 euró, a rezsi pedig még nincs benne, vagy egyéb kiadások (nyaralás, ruházkodás, útiköltségek, színház, mozi, étterem, stb.). Az 1400 euró akkor lehet tényleg elég kint, ha csak szobát bérel az ember..de szobát szerintem nyugdíjasnak már nem adnak ki, esetleg idősek otthona, de az is kb. 700-800 euró / font a legolcsóbb, legszűkősebb körülményekkel. Szóval én már akkor lehet itthon élnék abból, mert itthon meg kiskirályként élhetnék ennyiből.
2022. dec. 26. 12:39
 14/19 A kérdező kommentje:
És értem, hogy írta is az illető, hogy szűkösen ki lehet jönni kint is, de igazából nem nagyon, sajnos. Mondom tényleg max. akkor, ha szobát bérel vki hátralévő életére.
2022. dec. 26. 12:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Vagy ugye ha akkor tényleg 45 évig dolgozott kint és legalább 2000 eurós a nyugdíja, de inkább még efelett valamivel.
2022. dec. 26. 12:44
 16/19 anonim ***** válasza:

13: mi 4 főre veszünk kint kaját havi kb 700 Euroból. Attól is függ hol vagy. Nagyvárosban tényleg drága a lakás. De vidéken 700-800 Euroért már egész korrektek vannak.

Na meg mint írtam az az 1400 az a többségnek inkább több a magánnyugdíj miatt. Azt meg meg se említettem, hogy aki egy életet ledolgozott kint, az egy lakást is vehetett akár közben.

Semmi esetre se mennék haza idős koromban élvezni a magyar egészségügyet.

2022. dec. 26. 12:44
 17/19 A kérdező kommentje:

Értelek. Igen, mondjuk akkor a magánnyugdíjon kívül még tovább emeli a lehetőségeket, ha nem egyedül bérel az ember, van párja (vagy tényleg a saját lakás dolog, ahogy írtad).

Teljesen megértelek, hogy semmiképp nem jönnél vissza, én is így lennék, lehet még leszek is.

2022. dec. 26. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Magánnyugdíj pénztár esetleg?
2022. dec. 28. 04:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Meg ha mondjuk egy nyugdíjas házaspárról beszélünk ugye az már 2x1400 euro, amiből azért bőven megvannak kint is.
2022. dec. 28. 05:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!