Félautomata zsebkést legális venni?
1-es nem tudom, honnan vetted ezt, hogy "nem lehet vele kilőni a kés pengéjét nyolc centiméternél távolabbra", mert ilyen sem a vonatkozó kormányrendeletben nincs, sem értelme nincs. A nyolc centiméteres pengehosszúságot jól tudod, de a rugós késre nem vonatkozik, mert az mindenféle hosszúságú tilos.
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
a) * az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);
Tehát rugós kés semmilyen pengehosszúság, és semmilyen csiribiri nindzsavarázslat mellett sem lehet nálad.
Más kérdés, hogy miféle funkció az, ami 8 centinél nem messzebbre lövi ki a pengét? Az annyi, hogy a penge kiesik a késből. Az mire lenne jó? Gombnyomásra megadod magad?
Vásárolni bármelyiket lehet, és bizonyos feltételekkel közterületen is nálad lehet. A Közbiztonságra különösen veszélyes is.
Ha nem így lenne, akkor a megvásárolt terméket hogy tudnád hazavinni?
A vásárlásról nem írok többet, mert minek.
Ami a KKV alá esik: ha a kocsiban melletted van az ülésen egy bozótvágó, az törvénybe ütközik. Ha sértetlen bliszterben, szabályos.
Ha a csomagtartóban tartod, jogszerű.
Igazad van, valóban nem vásárolhat rugós kést. Tévedtem.
Élénk vitára számolok, mert a viperáról tudom, hogy nem vásárolható, de ha leírom, heves indulatokat generálok, hogy nem vehetek, de birtokolhatok és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!